Shaarawy rycker i skytteligan

Italien

Milan besegrade Catania och Stephan El Shaarawy glänste. Men det var först efter Catania fått en utvisning som Milan drog ifrån.

Trots att Milan hade ett stort spelövertag i matchens inledning var det Catania som tog ledningen i matchen. El Saarawy kom inte riktigt upp på en hörna och den förre Milanspelaren Legrottaglie kunde ostört nicka in 1-0 för hemmalaget.

Efter bara tre minuter av den andra halvleken blev Catanias Barrientos utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.

Utvisningen bäddade för Milan som snabbt kunde kvittera. Det var lagets målkung, Stephan El Shaarawy, som satte kvitteringen. Shaarawy var dock offside vid målet, då Robinho fick en tå på inlägget, men den assisterande domaren hängde inte med.

Två minuter efter kvitteringen kunde även Milan ta ledningen. Kevin Prince Boateng fick på ett läckert distansskott som skruvade sig vid den bortre stolpen.

På tilläggstid drog Kevin Prince Boateng på sig sitt andra gula kort och blev utvisad med någon minut kvar av matchen. Innan det var slut hann dock El Shaarawy dunka in bollen högt i det bortre hörnet från sin position inne i straffområdet.

Målet var Shaarawys andra i matchen och talangen rycker därmed i skytteligan i Serie A. Shaarawy har gjort tolv mål, fyra mer än Cavani, Di NataleKlose och Lamela som delar på andraplatsen.

Laguppställningar:

Catania: Andujar - Alvarez, Legrottaglie, Rolin, Marchese - Salifu, Castro, Lodi, Almiron, Barrientos - Bergessio

Milan: Amelia - De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant - De Jong, Montolivo, Nocerino - Boateng - Robinho, El Shaarawy

Följ matchen minut för minut via länken till höger!

Publicerad 2012-11-30 kl 22:38