Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Simovic får lämna - innan säsongen är slut: "Får se vilket äventyr det blir"

Serie B

Sju omgångar återstår av Serie B.
Men redan nu får Robin Simovic lämna Livorno.
- Man hade det på känn, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I februari i år flyttade Robin Simovic tillbaka till Europa, efter flera års spel i Japan. Då skrev forwarden på ett kontrakt med italienska Livorno. Men tiden i Serie B-klubben blev kortvarig.

Nu rapporterar Il Telegrafo Livorno att 29-åringen lämnar klubben. Hans kontrakt går ut under tisdagen och det kommer inte förlängas, skriver tidningen. Klubben har bestämt sig för att släppa tio spelare nu, trots att man ligger sist i serien och har sju omgångar kvar att spela.

Simovic bekräftar för Fotbollskanalen att han har gjort sitt i Livorno.

- Vi visste det inte själva, men man hade det på känn. De (Livorno) vet att de redan är avhängda och de vet att det kommer bli Serie C nästa år. Den billigaste lösningen för dem är att fylla på med Primavera-spelarna (U19) i de sista matcherna, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Du är bland dem. Hur ser du på att bli kontraktslös?
- Hela den här coronasituationen ställer till det rejält för många, inklusive mig. Man hade höga ambitioner när man kom till Italien och det var därför man tog steget tillbaka till Europa. Man hade stora grejer som väntade i Asien, men ambitionen och hungern gjorde att man ville testa vad man kunde uträtta i Europa på en bra nivå. Man hann bara göra två inhopp innan viruset bröt ut. Sedan var det karantän i två veckor. Matcherna började för tio dagar sedan, men med tanke på att vi är avhängda så är inte klubben eller spelarna motiverade, även om man själv är det. De spelar med spelare som de anser ska vara med dem i Serie C nästa säsong, det vill säga de som har kontrakt och dem som de tror att de kan förlänga med. Det har inte jag varit.

ANNONS

Hur känner du kring framtiden nu?
- Nu är läget som det är, corona ställer till det rejält och jag har inte varit i Sverige på fem år. Jag känner bara att jag behöver komma hem och landa. Det är ganska lägligt att komma just nu efter fem år utan att ha vistats i Sverige.

Du har inget nytt på gång?
- Det är ganska tidigt. Kontraktet går ut i dag och vi får se hur det blir framöver, vilket äventyr det kommer att bli.

Hur ser du på att återvända till allsvenskan?
- Jag tänker inte på det just nu. Jag vill bara komma hem, landa, och vara med familjen. Jag har inte varit hemma på fem år. Det ska bli skönt att bara komma hem.

Tidigare har Simovic spelat för Helsingborgs IF i allsvenskan.

Publicerad 2020-06-30 kl 20:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto