POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Sjukgymnasten om Zlatan: Han vet att det inte finns några genvägar

I Parma jublade Zlatan och Inter över ligaguldet.
Samtidigt - i Malmö - njöt sjukgymnasten Rickard Dahan över såväl framgången som Zlatans lyckade rehabilitering.

Matchen mellan Inter och Parma kunde han inte följa. Den krockade med Malmö FF:s träning men beskedet hur det gick för Milanoklubben och framförallt för Zlatan fick han ändå.

-Man blir ju extra glad, jag känner Zlatan sedan hans tid i MFF. Sedan har det ju inte så mycket med min hjälp att göra men precis som alla svenskar och Malmöbor gläds jag över att han får ha den här framgången, säger Rickard Dahan.

Det är han som Zlatan haft daglig kontakt med de senaste veckorna och även fått hjälp av när det gäller rehabiliteringen av sin knäskada.

-Alla elitidrottsmän vill ju komma tillbaka snabbt men Zlatan är såpass professionell att han vet att det inte finns några genvägar. Nyckeln till framgång har varit att inte sätta upp några tidsperspektiv eller målsättningar och inte sätta någon tidspress.
-När det visade sig i veckan att han kunde köra för fullt med laget och tålde belastningen, då var det naturligt att köra.

Hur ser du på hans möjligheter att spela 90 minuter i en EM-match? -Det är svårt att uttala mig om det eftersom jag inte sett honom de senaste dagarna men han har ju en bra grundkondition. Har han varit uttagen för att spela för Inter i dag, då är hans fotbollskvalitéer goda nog.

Publicerad 2008-05-18 kl 19:25
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå