Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sneijder på väg från Inter: "Varför ska jag förlänga om jag inte ens spelar?"

Italien

Wesley Sneijders tid i Inter är på väg mot sitt slut. Det meddelar italiensk media sedan han störtat ut från ett kontraktsmöte med klubben.

- Varför ska jag förlänga mitt kontrakt om jag inte ens spelar, sade Sneijder enligt Gazzettan.

Wesley Sneijder och Inter är på väg att gå skilda vägar. Mittfältaren hade under måndagen samtal med klubben om huruvida han är beredd att gå ned i lön för att stanna i klubben. Men så verkar inte vara fallet. Enligt italiensk media lämnade Sneijder mötet med allvarlig uppsyn och ville inte prata med media. Nu har holländaren och hans entourage lämnat ett uttalande.

-Under dom här omstädigheterna finns det ingen anledning att förlänga kontraktet.Varför ska jag förlänga om jag inte ens får spela, sade Sneijder och riktade kritik mot sportdirektör Marco Branca som tidigare sagt att han inte skulle spela förrän han skrivit under ett nytt kontrakt.

ANNONS

- Och nu säger samma person att det är tränarens beslut, oberoende av situationen. Jag är både fysiskt och menalt redo och jag vill spela, vi får se vad som händer de närmast dagarna avslutar Sneijder.

Holländaren som nu lär lämna klubben i januari har kontrakt ända till 2015 med en årslön på runt 55 miljoner kronor. Med det tjänar han mest i Inter. Tungt för klubben då Sneijder varit borta i två månader på grund av skada och inte riktigt verkar vara den spelare han var när han lotsade Inter till vinst i Champions League, ligan och cupen under våren 2010.

Erbjudanden lär inte saknas för Sneijder. Det ryktas bland annat om Manchester United, PSG, Anzhi Makchalala, Fenerbahce, Schalke, Tottenham och LA Galaxy.

Enligt Inters sportchef Marco Branca planerar man dock fler möten med Sneijder. Samtidigt tilladr Sneijders agent, Sören Lerby:

ANNONS
- Så länge Wesleys framtid är osäker i Inter finns det ingen anledning för oss att tänka på ett nytt kontrakt.
Publicerad 2012-12-03 kl 17:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto