Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Spelskandal skakar Napoli inför toppmötet – kan få poängavdrag

Enligt Gazzettan kan Napoli straffas med ett automatiskt poängavdrag med anledning av klubbens indirekta inblandning i ett försök att rigga en Serie A-match.

På söndagen ställs ligatvåan Napoli mot ligatrean Inter i en kamp om vem som ska hänga på Juventus i toppen av Serie A. Uppladdningen kunde dock ha varit bättre.

Gazzetta dello Sport rapporterar att Napolis tredjemålvakt Matteo Gianello avslöjat att han var inblandad i ett försökt att rigga Napolis match mot Sampdoria i mars 2010, men att det aldrig blev av.

Gianello hävdar också att han frågat lagkamraterna Paolo Cannavaro och Gianluca Grava om det ville vara med, men att de vägrat. Både Cannavaro och Grava nekar till att de ens blivit tillfrågade – något som gör att de inte kan bli straffade för att inte ha meddelat myndigheterna om vad som var i görningen.

För Napoli kan emellertid Gianellos uppgifter bli kostsamma. Bara det faktum att Gianello är Napolis spelare, och att de är ”ansvariga” för honom gör att de kan få ett automatiskt tvåpoängsavdrag.

För Napoli är nu frågan om de ska medge sin inblandning och sannolikt få avdraget reducerat till en poäng, eller ta strid för att få straffet omvandlat till böter med risken att straffet kvarstår helt .

Publicerad 2012-12-08 kl 12:49
Annons
Annons
Annons