Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spezia-tränaren bekräftar rekordförsäljning till Arsenal: "Jag är frustrerad"

Serie A

Spezia-tränaren tränaren bekräftar att Jakub Kiwior säljs och blir ny rekordförsäljning för klubben.
Men trots det är han frustrerad.
- De klickar på reset-knappen för dig, säger han enligt Football-Italia.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Spezia-Torino i spelaren ovan.

Polske mittbacken Jakub Kiwior, 22, har varit ett utropstecken i Serie A sedan han skrev på för Spezia i augusti 2021. Den vänsterfotade mittbacken slog sig in i laget och spelade 22 matcher i fjol, och har redan noterats för 17 denna säsong.

Nu har han gjort sitt i Italien, dock. 22-åringen har i dagarna uppgetts vara klart för Mikel Artetas Premier League-ledande Arsenal-lag - och under lördagen bekräftade Spezias tränare Luca Gotti inför lagets möte med Roma under söndagen att Kiwior lämnar klubben.

- Jag är väldigt glad för Kiwior och denna möjlighet han har skapat för sig själv. Det är också den största försäljningen i Spezias historia, så jag kan tänka mig att klubben är glad också, säger Gotti enligt Football-Italia.

Annons

Men trots en rekordförsäljning är Gotti frustrerad.

- Men jag kan inte vara lycklig. Det finns tränare som konstant klagar och begär förstärkningar, det är inte är min stil, men jag hamnar ofta i situationer i mina klubbar där man säljer för stora vinster. Med detta menar jag inte att de spelarna som ersätter dessa spelare är sämre, men de är mindre redo att leverera direkt, säger Gotti och fortsätter:

- Det är frustrerande för en tränare. Du jobbar för att bygga upp dem och sedan får du inte njuta av avkastningen eftersom de är sålda. De klickar på reset-knappen för dig.

Kiwior värvades för 2,2 miljoner euro (cirka 25 miljoner kronor) från MSK Zilina i den slovakiska ligan 2021 och säljs nu för 25 miljoner euro (cirka 280 miljoner kronor).

Publicerad 2023-01-22 kl 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto