Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stor Serie A-genomgång: Lagen som åker ur

Serie A 2015-08-17 kl 12:05

Fotbollskanalen räknar ner inför Serie A-starten på lördag. Varje dag fram till premiären bjuder Lorenzo Medici på allt inför den nya säsongen. Först ut: lagen som tippas hamna på plats 20-16 i tabellen.

Foto: Scanpix

20. CARPI

Förra säsongen: Trots små resurser och en relativt medioker trupp på papperet tog sig Carpi upp till den högsta serien i storartad stil. Frågan är om de kan upprepa miraklet?

Förhoppningar: Att hänga kvar.

Viktiga nyförvärv: Ryder Matos (Fiorentina), Luca Marrone (Juventus), Nicholas Spolli (Catania), Andrea Lazzari (Fiorentina), Zelijko Brkic (Udinese), Gabriel Silva (Udinese), Raphael Martinho (Catania), Igor Bubnjic (Udinese).

Viktiga förluster: Gabriel (Napoli), Roberto Inglese (Chievo), Simon Laner (Verona).

Tänkbar elva (4-3-3): Brkic, Letitzia, Romagnoli, Spolli, Gagliolo; Bianco, Marrone, Lazzari; Matos, Mbakogu, Martinho.

ANNONS

Tränare: Fabrizio Castori

Nyckelspelare: Nicholas Spolli
Om Carpi ska ha några förhoppningar att hänga kvar måste försvaret hålla en viss nivå. Förhoppningen är att argentinaren Spollis rutin ska fixa det.

Genombrottet: Jerry Mbakogu
Efter ett par år i de lägre serierna kan det vara dags för den 22-årige nigerianen att få sitt stora genombrott. Hans snabbhet och kraft kommer bli mycket betydelsefulla för Carpi och nästa sommar kan han komma att lämna klubben för större äventyr.

Utsikter för 15/16:

Att Carpi lyckades ta sig upp till Serie A var högst oväntat och det är nog inte många som tippar att de kan hänga kvar. Att de spelar sina hemmamatcher på “bortaplan” i Modena är också en nackdel. Trots att sportdirektör Sean Sogliano gjort ett gott arbete under sommaren och förstärkt laget rejält vill tränare Castori helst satsa på de spelare som tog laget upp till Serie A. Lyckas man hitta en kombination av den taktiska disciplin man byggt laget på och infiltrera en del nya spelare kanske man kan överraska, men allt pekar mot att man vänder tillbaka till Serie B efter en säsong.

ANNONS

19. EMPOLI

Förra säsongen: En av Italiens bäst skötta klubbar överraskade rejält, inte bara med att hänga kvar utan problem, utan att även spela underhållande fotboll under tränare Maurizio Sarri.

Förhoppningar i år: Att få spela Serie A-fotboll även nästa säsong.

Viktiga nyförvärv: Lukasz Skorupski (Roma), Andrea Costa (Parma), Raffaele Maiello (Napoli), Luca Bittante (Fiorentina).

Viktiga förluster: Daniele Rugani (Juventus), Mirko Valdifiori (Napoli), Elseid Hysaj (Napoli), Matias Vecino (Fiorentina), Simone Verdi (Milan).
Tänkbar elva (4-3-3): Skorupski, Laurini, Barba, Tonelli, Bittante; Maiello, Ronaldo, Croce; Saponara; Maccarone, Pucciarelli.

Tränare: Marco Giampaolo
Nyckelspelare: Riccardo Saponara Återvände till Empoli från Milan mitt under säsongen ifjol och gjorde lysande ifrån sig. Är som bäst när han spelar strax bakom anfallet. Blir han för ensam i år?

ANNONS

Genombrottet: Ronaldo Pompeu 25-åringen med det smickrande namnet är okänd för de flesta då han mer eller mindre varit i mindre klubbar i Italien under hela sin karriär. Kanske kommer det snart att förändras. Den blonde brassen har bra teknik, ett väldigt fint tillslag på bollen och är stark i kroppen. Kan komma att ersätta Valdifiori på ett bra sätt.

Utsikter för 15/16
Hur Empoli ska kunna ta sig an sitt andra år i Serie A utan fjolårets nyckelspelare Rugani och Valdifiori är en sak, men framför allt lär de sakna tränare Sarris skicklighet. Det var den 56-årige Sarri som satte tonen för laget och gav dem en tydlig identitet, där de lyckades vara taktiskt slipade och även våga spela offensivt.

Nye tränaren Giampaolo kanske kommer ha samma typ av fotbollsfilosofi, men känslan är att han saknar den rätta pondusen för att lyckas. Att han heller inte fått några större förstärkningar förbättrar inte hans chanser. Jag tror på baksmälla efter den fina fjolårssäsongen.

ANNONS

18. FROSINONE

Förra säsongen: Knep oväntat andraplatsen i Serie B och förlorade bara en enda match på hemmaplan.

Förhoppningar: Att greja nytt kontrakt.

Viktiga nyförvärv: Aleandro Rosi (Genoa), Daniele Verde (Roma), Samuele Longo (Inter), Yussif Chibsah (Sassuolo), Modibo Diakité (klubblös), Nicola Leali (Juventus).

Viktiga förluster: Inga.

Tänkbar elva (4-4-2): Leali, Rosi, Diakité, Blanchard, Pavlovic; Verde, Chibsah, Gucher, Soddimo; Longo, Dionisi.
Tränare: Roberto Stellone

Nyckelspelare: Federico Dionisi
Gjorde en mycket bra säsong ifjol och med tanke på att Inter-lånet, Samuele Longo, ännu är orutinerad lär 28-årige Dionisi behöva kliva fram och göra målen framåt.

Genombrottet: Daniele Verde
Bjöd på ett par ljuvliga insatser i Roma ifjol och får nu chansen att visa vad han går för vecka in och vecka ut i Frosinone. Verdes kraft, teknik och dynamik kommer passa bra in i Frosinone.

ANNONS

Utsikter för 15/16
Till skillnad från troliga bottenkonkurrenten Carpi kommer Frosinone ha bra stöd hemma på Stadio Matusa, där atmosfären brukar bli tät och ljudlig trots att den bara tar drygt 10 000 åskådare. Det var ingen slump att Frosinone var så pass bra på hemmaplan ifjol och jag tror att det är där de kommer ta de flesta av sina poäng. Frosinones trupp skrämmer kanske inte så många, men tränare Stellone har byggt ett lag där man jobbar hårt för varandra. Räkna med att det kommer spelas tufft, direkt och taktiskt disciplinerat när Frosinone kliver ut på plan. Frosinone kommer få det svårt, men jag skulle inte bli helt förvånad om man lyckas hänga kvar i den högsta serien.

17. ATALANTA

Förra säsongen: German Denis agerade målsumpare, få spelare blommade ut och till slut riskerade man att åka ut. Man kallade in gamle räven Edy Reja och Serie A-kontraktet räddades.

ANNONS

Förhoppningar: Slippa bottenstriden och visa tendenser till att börja nå den övre halvan av tabellen.

Viktiga nyförvärv: Jasmin Kurtic (Fiorentina), Marten De Roon (Heerenveen).

Viktiga förluster: Davide Zappacosta (Torino), Daniele Baselli (Torino), Yoan Benalouane (Leicester), Giuseppe Biava (klubblös).

Tänkbar elva (4-3-3): Sportiello, Raimondi, Stendardo, Masiello, Dramé; Carmona, Cigarini, Kurtic; Moralez, Denis, Gomez.
Tränare: Edy Reja

Nyckelspelare: Luca Cigarini
Styr och ställer på mitten för Atalanta och jag tror det är viktigt att han behöver ha en stark säsong för Atalanta ska slippa bottenstriden.

Genombrottet: Alberto Grassi
Kanske kunde man släppa Baselli utan dåligt samvete eftersom man hade unge Grassi ståendes på tur. 20-åringen är en dynamisk mittfältare med stark karaktär.

ANNONS

Utsikter för 15/16: Att Atalanta sålde Zappacosta och Baselli till Torino är lite talande för vart Atalanta verkar vara på väg. Alltså neråt. Nyförvärven har varit få och det hade verkligen behövts ny energi i denna relativt mediokra Atalanta-upplaga. Nu hoppas man att tränare Edy Rejas rutin ska lösa problemen, men jag har svårt att tro att han ska kunna få laget att nå speciellt högt.

I sanningens namn tror jag att man löper stor risk att åka ur. Mittfältet har hyfsad substans och offensiven är kryddad med Gomez och Moralez kvicka fötter, men försvaret är föråldrat och det finns få duktiga talanger som bankar på dörren till en plats i startelvan.

16. BOLOGNA

Förra säsongen: Tog sig upp till den högsta serien via playoff med en hel del flyt.

Förhoppningar: Att klara sig kvar i Serie A och börja bygga ett lag som så småningom ska kunna utmana om en Europa-plats.

ANNONS

Viktiga nyförvärv: Antonio Mirante (Parma), Luca Rossettini (Cagliari), Erick Pulgar (Universidad Catolica), Lorenzo Crisetig (Inter), Luca Rizzo (Sampdoria), Franco Brienza (Cesena).

Viktiga förluster: Inga.

Tänkbar elva (4-3-1-2): Mirante, Mbaye, Rossettini, Oikonomou, Masina; Pulgar, Crisetig, Rizzo, Brienza; Mancosu, Acquafresca.

Tränare: Delio Rossi

Nyckelspelare: Luca Rossettini
Den förre Cagliari-försvararen kommer att få bära ett tungt ansvar då han ska styra Bolognas backlinje.

Genombrottet: Lorenzo Crisetig
Visade under delar av förra säsongen att han är en spelare som ha en fin karriär i Serie A. I Bologna blir han viktig på mitten.

Utsikter för 15/16:
Sportdirektör Pantaleo Corvino har haft stora besvär med att lyckas knyta till sig riktigt bra spelare under sommaren. Det pratades bland annat om Quintero, Duncan, Villalba, Diamanti, men ingen av dem anlände. Bologna får nu trösta sig med att man ser ut att värva Mattia Destro som alfahanne framåt och att man ändå förstärkt vettigt bakåt med Rossettini och Mirante. Även Inter-mittfältaren, Saphir Taider, kan vara på väg in. Det känns dock som om mittfältet inte är jättestarkt och att Bologna är ett par spelare ifrån att börja snegla längre uppåt i tabellen. Bologna har numera till synes stabila ägare och stora visioner, men kommer den här säsongen få koncentrera sig på att greja nytt kontrakt. Lyckas de med det så är det alltid en bra början.

ANNONS

Längtar du till Serie A-starten? Se Juventus-magi från förra säsongen i spelaren ovan.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Mest sedda klipp

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto