Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svanberg lider med cancersjuke Mihajlovic: "Väldigt tråkigt"

Sverige (herr)

Sinisa Mihajlovic tvingas till en ny cancerbehandling.
Bologna-svensken Mattias Svanberg lider med sin tränare.
- För mig personligen är det en stor förlust att han inte är med, säger Svanberg på landslagets pressträff.

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2019 berättade Bologna-tränaren Sinisa Mihajlovic att han hade diagnosticerats med leukemi. Därefter följde en benmärgstransplantation och flera omgångar av cellgifter innan han friskförklarades. Men nu ska Mihajlovic genomgå cancerbehandling igen.

- Jag har blivit rådd att genomgå en behandling som kan stoppa sjukdomen. Till skillnad från för två och ett halvt år sedan har jag försprång på sjukdomen, så att den inte sätter fart, sa Mihajlovic enligt Football Italia tidigare under lördagen.

I Bologna spelar den svenske landslagsmittfältaren Mattias Svanberg till vardags.

- Jag fick det fullständiga beskedet i dag. Jag har haft lite koll, att det var undersökning, men det var inte bekräftat. Nu fick jag veta i dag då han hade presskonferens och sa att han ska tillbaka till sjukhus. Väldigt tråkigt, framför allt för honom själv som redan har gått igenom detta. För mig personligen är det en stor förlust att han inte är med. Han bidrar med mycket. Det är väldigt tufft, säger Svanberg på en digital pressträff med landslaget under lördagskvällen.

ANNONS

- Vi har spenderat tre och ett halvt år tillsammans och följt varandras resor. Vi har kommit varandra närmare.

Han sa att sjukdomen är modig som kommer till honom - är det så som han är?
- Ja, det är så han har tagit sig an den här perioden. Första gången han var med om det var han tydlig med att han skulle övervinna det. Det ger oss också tro på att han kommer fixa det.

Hur påverkar det laget?
- Vi får se det nu. Vi har en stomme med spelare som är kvar från förra gången han var sjuk. Det gäller att vi som har varit med om det tar större ansvar och pushar de andra spelarna. Att vi håller samma nivå på träningar, så att vi inte slackar för att han inte är där. Vi måste ställa krav för vår skull och för hans skull.

I början av nästa vecka kommer han läggas in på sjukhus. Mihajlovic meddelar att det kommer innebära att han kommer missa ett par matcher.

ANNONS

- Jag kommer göra allt jag kan för att snabba upp processen, säger han.

Publicerad 2022-03-26 kl 20:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto