Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
26v

Svenske Spal-proffset överväger landslagsbyte: "Ett extra skyltfönster"

Foto: Bildbyrån.

Pa Konate var 2015 med och vann U21-EM-guld i Tjeckien. 
Nu överväger svensken att byta landslag till Guinea. 
- Vi för en dialog, säger Konates agent Nima Modyr till Fotbollskanalen. 

Malmö FF:s tidigare vänsterback och Spal-backen Pa Konate, 24, är uppväxt i Malmö, men har en pappa från Guinea och en mamma från Gambia. Han har genom åren representerat flera svenska ungdomslandslag och var 2015 med och vann U21-EM-guld i Tjeckien, samtidigt som han sommaren efteråt var med och spelade OS för Sverige i Brasilien.

Nu kan svensken byta landslag. I en intervju med sajten Guineenews.org säger han att han nu är motiverad för att spela för sin pappas hemland och Guineas A-landslag, vilket ÖFK-målvakten Aly Keita nu också kommer att representera.

Men enligt Konates agent Nima Modyr är ännu inget klart. 

- Det har inte skett något byte ännu, men han har fått en inbjudan. Vi har pratat lite med landslaget (Guinea) för att se lite vad de har tänkt sig och höra lite kring hur de ser på honom. Just nu är det väl bara en process, där vi lär känna varandra och sedan får vi se vad som händer, säger Modyr till Fotbollskanalen. 

- Vi får se, ingenting är hundra procent bestämt ännu, men vi för som sagt en dialog med dem och vi får se när det blir och hur det blir, fortsätter agenten. 

Är målet att han ska representera Guinea? 
- Vi får se, det är bättre att inte säga för mycket, säger Modyr. 

Är det fortfarande möjligt att det kan bli Sverige?
- Det är upp till svenska landslaget. Pa har alltid haft en koppling till Sverige, men nu har vi inte hört något från Sverige på ett tag, så vi är i en process där vi letar möjligheter för speltid och det blir ett extra skyltfönster för honom. Guinea är också ett bra landslag, men det är klart att vi aldrig stänger några dörrar för Sverige, men nu har vi inte hört något från Sverige på ett tag, säger han.   

Konate har under den här säsongen haft svårt att få speltid med Spal i ligan och endast kommit till spel i två matcher i höstas i italienska cupen. Han var dessutom borta från spel mellan december och februari på grund av en fotskada. 

- Han har avtal med Spal och fokus är att kämpa vidare där. Han fick sin debut där och när det gick som bäst fick han chansen, men tyvärr hade han otur i sin debut och bröt benet. Dte är inget man kan se komma. Då var han tillräckligt bra för att få chansen och jobba sig in i laget, så vi hoppas att det ska komma nu med tiden också. I dagsläget är fokus på Spal och inget annat, säger Modyr. 

Konate har kontrakt med Spal fram till den 30 juni 2020. 

Konate har representerat svenska A-landslaget i tre landskamper, spelade i tre matcher för landslaget i OS och har gjort 18 U21-landskamper. 

Publicerad 2018-05-13 kl 13:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons