Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare italienske världsmästaren dömd till två års fängelse för vapenbrott

Italien

Vicenzo Iaquinta var med och vann VM-guld med Italien 2006.
Nu, 12 år senare, döms han till två års fängelse som i en del i en maffiarättegång.
Detta uppger Football Italia.
-  I dag förkunnades en dom utan rättegång, säger Iaquinta enligt Football Italia.

Foto: Bildbyrån.

Över 140 personer stod åtalade i en omfattande rättegång mot den italienska maffian "Ndrangheta". En av dem var den tidigare Juventus-spelaren Vicenzo Iaquinta, som också gjort över 40 landskamper för Italien. Dessutom var han en del av det landslaget som vann VM-guld 2006.

Nu har domen fallit och Iaquinta döms för olaga vapeninnehav. Påföljden blev tvåårigt fängelsestraff, enligt Football Italia.

Iaquinta själv hävdar att han är oskyldig.

- De har förstört mitt liv utan att jag ens har gjort någonting. Jag har lidit som en hund i fyra år, liksom min familj och mina barn, utan att jag inte ens gjort någonting, säger han enligt Football italia.

ANNONS

- De befann mig skyldig för att jag är kalabrier, men jag vann ett VM. Rättvisa kommer att skipas för oss, i dag förkunnades en dom utan rättegång.

Iaquinta har tidigare berättat han haft vapen i sitt hem, men det på grund av att han skulle överlämnat dem till sin pappa. Pappan i sin tur har inte sedan 2012 kunnat ha några vapen i sin ägo då han belades med förbud på grund av sina kopplingar till maffian.

Iaquintas pappa, Giuseppe, blev också dömd i rättegången. Han befanns skyldig för samröre med maffian och dömdes till 19 års fängelse.

Den tidigare italienske landslagsmannen kommer dock inte att befinnas skyldig förrän ärendet passerat alla instanser, skriver Football Italia.

Vincenzo Iaquinta slutade med fotbollen 2013 efter att ha spelat stora delar av sin karriär i Udinese. 2007 gick flyttlasset till Juventus, en klubb han representerade under fem säsonger.

ANNONS

"Ndrangheta" är en av fyra större kriminellt organiserade grupper och man har sin bas i Kalabrien i södra Italien.

Publicerad 2018-10-31 kl 16:20
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto