Med tre omgångar kvar är Inter två poäng bakom serieledaren Milan.
Matchen slutade 2-1.

Det börjar dra ihop sig i titelstriden i Serie A. Milan tog under söndagen tre viktiga poäng mot Fiorentina och kunde befästa sin serieledning.

Under söndagen spelade även serietvåan Inter borta mot Udinese. En viktig match för Inter som ville minska avståndet till Milan.

För andra matchen i rad gjorde Inters Ivan Perisic mål och Inter hade 1-0 efter tolv minuter.

Kort efter skadade sig Udineses anfallare Isaac Success och in kom i stället Ignacio Pussetto.

Efter mycket om och men fick Inter en straff i minut 36. Situationen VAR-granskades och straff var ett faktum. Lautaro Martínez klev fram, men missade. Men anfallaren var snabb att rätta till misstaget och kunde sätta 2-0 på retur. Ledningen stod sig halvleken ut.

I andra halvlek reducerade Udinese genom inbytte Ignacio Pussetto. Några minuter senare, i minut 80, utökade Inter sin ledning. Men målet granskades och dömdes senare bort.

Innan matchen var slut skadade Nicolo Barella knäet och tvingades av planen. In kom i stället Matias Mecino. Men mittfältaren hann inte med mycket innan matchen blåstes av och Inter hade säkrat tre viktiga poäng.

Med tre omgångar kvar har Milan 77 poäng medan Inter landar på 75 och titelstriden lever i allra högsta grad.

Udinese: Silvestri - Becao, Pablo Marì, Perez - Molina, Arslan, Walace, Pereyra, Udogie - Deulofeu, Success

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij,  Dimarco - Darmian, Barella, Brozovic, Gagliardini, Perisic - Lautaro Martinez, Dzeko

Publicerad 2022-05-01 kl 20:17