Topplagen i Serie A fortsätter att tappa

Serie A

Igår tappade Roma poäng mot Bologna. I dag var det Fiorentinas tur. Länge illa ute lyckades laget ändå knipa en poäng i derbyt mot Empoli.

Empoli hade åkt den korta resan till Florens för det toscanska derbyt mot Fiorentina och gästera fick en fin start. Marko Livaja satte 1-0 efter en dryg kvarts spel och tio minuter senare utökade Marcel Büchel.

Fiorentina var i rejäl gungning men gjorde ett dubbelbyte i paus för att få fart på laget. En av spelarna som kom in var Nikola Kalinić. Han tackade för det förtroendet tio minuter in i halvleken när han slog till med två mål på fem minuter och kvitterade derbyt.

Det blev dock poängförlust, precis som för Roma på lördagen. Något som innebär att Napoli toppar ligan, även om Inter kan ta över ledningen vid seger mot Frosinone senare på söndagskvällen.