Tre insläppta för Olsen i derbyt - Lazio vann rivalmötet

Serie A

Tre förlorade poäng - och tre insläppta mål för Robin Olsen.
Det blev en tung förlust för Roma och den svenske landslagsmålvakten i derbyt mot Lazio.
- Ett bakslag, säger tränaren Eusebio Di Francesco till DAZN, enligt Football-Italia.

Det blev seger för Lazio i derbyt mot Roma på lördagskvällen i Serie A. Lazio tog ledningen redan tolv minuter in i matchen då Felipe Caicedo serverades i straffområdet. Caicedo petade bollen snyggt för Robin Olsen innan han rullade in bollen i det öppna målet.

I den andra halvleken, då Roma jagade en kvittering, kom i stället nästa kalldusch för Olsen och de övriga. Federico Fazio rev mer Joaquin Correa och huvuddomare Paolo Mazzoleni pekade på straffpunkten. Fram klev Ciro Immobile – och trots att Olsen gick åt rätt håll och faktiskt var på bollen så letade den sig retfullt in i nätet bakom den svenske landslagsmålvakten.

Det skulle komma ett 3-0-mål för Lazios del. Den här gången var det Danilo Cataldi som med vänsterfoten placerade in den definitiva spiken i kistan. Ett avslut som inte såg helt otagbart ut för Olsens del.

Matchen slutade 3-0 och på övertid visades Romas Aleksandar Kolarov ut efter att ha fått sitt andra gula kort.

- Vi var inte redo för uppgiften i första halvlek. Vi reagerade bra efter pausen och hade flera chanser att kvittera men straffen satte stopp, säger Roma-tränaren Eusebio Di Francesco till DAZN, enligt Football-Italia.

Det var Romas första förlust på fem matcher, om man även räknar med Champions League-mötet med Porto i mitten av februari. Lazio å sin sida tog sin första seger sedan den 7 februari då man besegrade Empoli med uddamålet.

- Jag vet inte varför vi började så dåligt för det är omöjligt att man underskattar ett derby. mentalt finns det mycket för det här laget att jobba med. Vi hade en rad positiva resultat så det här var ett bakslag. Det var inte det här vi ville ha.

Nedan ses Lazios första mål i matchen.

Lazio: Strakosha - Bastos, Acerbi, Radu - Marusic, Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto, Lulic - Correa, Caicedo.

Roma: Olsen - Florenzi, Fazio, Jesus, Kolarov - Cristiante, De Rossi, Pellegrini - Zaniolo, Dzeko, El Shaarawy.