Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Trotjänaren följer med Parma till Serie D

Klubbkänsla brukar beskrivas som något närmast utdött inom fotbollen. Men Alessandro Lucarelli brinner onekligen för Parma. Så pass mycket att han spelar vidare med det konkursdrabbade laget i Serie D.

Parma har haft ekonomiska problem under en längre tid och den här säsongen har varit rakt igenom nattsvart. Laget fråntogs poäng vid flera tillfällen, kunde inte betala ut löner till spelarna och åkte till slut ur Serie A med dunder och brak. I mars ansökte klubben om konkurs, och sedan dess har man letat efter en ny ägare för att kunna betala av de skyhöga skulder i miljardklassen klubben dragits med, i hopp om att på så sätt eventuellt kunna spela vidare i Serie B.

Men någon ny ägare har inte trätt fram och eftersom tidsfristen har gått ut stod det i förra veckan klart att Parma får starta om på amatörnivå, i Serie D.

Efter alla dessa sorger och bedrövelser kan klubben dock äntligen glädja sig åt lite goda besked. Veteranen Alessandro Lucarelli, 36, som spelat med laget sedan 2008 och gjort över 200 ligamatcher med Parma meddelar att han följer med till de lägre divisionerna. Han förklarar att han känner ett ansvar att ställa saker och ting till rätta efter de haverier föreningen gått igenom på sistone.

- Jag har dött med den här klubben och nu tänker jag hjälpa den att återfödas, säger Lucarelli.

Att han själv hör till dem som fått klara sig utan lön under stora delar av året tycks inte bekomma honom.

- Ett antal proffsklubbar har ringt mig de senaste veckorna, men det bryr jag mig inte om. Jag står vid mitt ord och vill göra allt för parma.

Publicerad 2015-07-05 kl 21:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons