Tung förlust för Juve - Napoli rycker i toppen

Serie A

Napoli gör ett ryck i Serie A-toppen.
Det efter att Sampdoria besegrat Juventus med 3-2.
- Det här var ett oväntat slag, säger Juve-tränaren Max Allegri enligt football-italia.net.

Serieledaren Napoli slog Milan med 2-1 under lördagen och satte press på de sexfaldigt regerande mästarna Juventus. Under söndagen åkte Juve så på en tung förlust borta mot Sampdoria.

Efter en mållös första halvlek spräckte hemmalaget nollan snabbt efter paus. Duvan Zapata var stark i luften och nickade in 1-0 drygt fem minuter in i andra halvlek.

Juventus tryckte på för ett kvitteringsmål och fick ett jätteläge när Gonzalo Higuain och Juan Cuadrado kom i ett två mot ett-läge. Men Higuains passning passerade Cuadrado.

Istället var det Sampdoria som utökade sin ledning i den 71:a minuten genom Lucas Torreiras distinkta skott i det bortre hörnet.

Gian Marco Ferrari satte senare även 3-0 för hemmalaget. Trots det skulle det bli spännande efter två reduceringsmål på tilläggstid. Först genom Gonzalo Higuain på straff och sedan av Paulo Dybala. Men någon kvitteringen mäktade gästerna inte med.
Juventus är nu fyra poäng bakom Napoli i Serie A-toppen.

- Det var en av våra bästa första halvlekar på säsongen, men vi fick inget mål att visa för det. Även i underläge hade vi chanser men borde ha varit mindre stressade, säger Juve-tränaren Max Allegri till Mediaset Premium enligt football-italia.net.

- Det här var ett oväntat slag som fick oss att tappa lugnet. Vi borde ha haft tålamod, även fast saker inte gick vår väg. Det är en lång match och vi måste behålla lugnet.