TV: 18-årige Simic nätade i Milan-debuten

18-åringen nätade i sitt första tävlingsframträdande på San Siro.

Spela
Simic gör mål i sin Milan-debut
Spela
Reijnders sätter dit 1-0 för Milan mot Monza

Milan har ont om backar och enligt transferjournalisten Nicolo Schira överväger de rödsvarta att hämta in två förstärkningar i försvarsledet under vinteruppehållet.

I mötet med Monza var skadeolyckan framme på nytt för tränare Stefano Pioli och Co. Efter dryga 25 minuters spel tvingades Tommaso Pobega kliva av och eftersom laget är brandskattat fick backen Jan-Carlo Simić, 18, hoppa in och göra sin debut.

Den kunde inte bli mycket bättre. Några minuter före paus höll han sig framme på ett inspel från höger och skickade in 2-0 till hemmalaget på San Siro. Vilda glädjescener utbröt och Simic var gladast av alla när han dansade med sina lagkamrater i målfirandet.

Matchens första mål gjorde Tijjani Reijnders efter tre minuter och nederländaren svarade för soloräd innan han lirkade in bollen mellan benen på Monza-keepern Michele Di Gregorio.

Ställningen var 2-0 i paus.

I den andra halvleken ökade Noah Okafor på till 3-0 för Milan med dryga kvarten kvar av ordinarie tid. Det blev matchens sista mål.

Milan är trea i Serie A. Monza parkerar på elfte plats.

Milan: Maignan - Florenzi, Kjær, Tomori, Hernandez - Loftus-Cheek, Reijnders, Pobega - Pulisic, Giroud, Leao.

Monza: De Gregorio - D'Ambrosio, Caldirola, Carboni - Pereira, Gagliardini, Pessina, Kyriakopoulos - Colapani, Mota - Colombo.