TV: Atalanta körde över Milan – som åkte på största förlusten på 21 år

Serie A

Milans tunga säsong fortsätter.
På söndagen åkte de på klubbens största förlust på 21 år, när Atalanta vann med 5-0.

Milan har haft det tufft i Serie A under 2019. Storklubben hade bara vunnit sex av de inledande 16 matcherna och parkerade i mitten av tabellen när de åkte till Bergamo för ett möte med ligafemman Atalanta.

Då åkte Milan på en storförlust. Det stod visserligen bara 1-0 i paus efter ett läckert mål signerat Papu Gómez, som tunnlade en försvarare innan han tryckte upp bollen i nättaket, men i andra halvlek rasande Milan ihop.

Mario Pašalić gjorde 2-0 efter en timme och två minuter senare var det 3-0 genom Josip Ilicic. Samme Ilicic böjde snyggt upp 4-0 i bortre burgaveln tio minuter senare och med sju minuter kvar av ordinarie speltid fullbordade Luis Muriel krossen till 5-0 efter att Gianluigi Donnarumma missbedömt en långboll och Muriel kunde enkelt rulla in slutresultatet i det öppna målet.

Förlusten var Milans största sedan 1998 och gör att klubben ligger på tiondeplats i Serie A efter 17 omgångar. Atalanta däremot går tack vare segern om Cagliari och tar sig upp p en femteplats.