TV: Atalanta med makalös vändning mot Lazio - vände 0-2 till 3-2

Lazio gästade Atalanta i ett toppmöte i Serie A på onsdagskvällen.
Länge såg Lazio ut att vinna, men Atalanta stod för en makalös vändning.
Bergamo-laget vände 0-2 till 3-2 och vann matchen.

Se höjdpunkterna i klippet.

Lazio jagar sin första Scudetto sedan svenske Sven-Göran Eriksson vann den med Rom-klubben säsongen 1999-2000.

Innan matchen låg Lazio fyra poäng bakom ettan Juventus, men med en match mindre spelad - och under onsdagskvällen ställdes man mot Atalanta i ett hett toppmöte. Atalanta, å andra sidan, kämpar för att säkra klubbens andra raka Champions League-avancemang och kom från en total överkörning mot Sassuolo med 4-1.

Efter bara fem minuters spel gjorde Atalanta-mittfältaren Marten de Roon ett spektakulärt självmål och gav Lazio en drömöppning av matchen.

Några minuter senare var Sergej Milinkovic-Savic framme och ökade på Lazios ledning i "Milinkovic-Savic-mannér". Den serbiske mittfältaren avslossade sin högerslägga en bra bit utanför Atalantas straffområde, och Pierlugi Gollini i Atalanta-målet var chanslös.

Men Atalanta hann reducera innan halvtid. Hans Hateboer levererade ett vackert inlägg in i Lazios straffområde som Robin Gosens nådde högst på och nickade in 2-1.

I 66:e minuten kom Atalanta tillbaka. Ukrainske Ruslan Malinovskyi ville visa att han inte var mycket sämre än Milinkovic-Savic när det kommer till drömmål. Malinovskyi fick bollen i andra våg på hörna, och drog till på en gång med en otrolig projektil som susade förbi Strakosha i Lazio-målet.

Atalanta fulländade till slut en fantastisk upphämtning när José Luis Palomino nickade in 3-2 på hörna av Papú Gomez.

En blytung förlust för Lazio i deras jakt på Scudetton. Nu ligger man fyra poäng efter ettan Juventus.

Atalanta: Gollini - Toloi, Djimsiti, Palomino - Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyi - Zapata, Gomez.

Lazio: Strakosha - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Correa, Immobile.