TV: Chiellini hjälte för Juventus - vann premiären mot Parma

Serie A

Det blev målsnålt premiärseger för Juventus i Serie A.
Borta mot Parma blev mittbacken Giorgio Chiellini matchhjälte med matchens enda mål.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Under lördagen inleddes årets Serie A-säsong då Parma tog emot Juventus på hemmaplan. Med i hemmalagets startelva fanns svenske Dejan Kulusevski medan Cristiano Ronaldo startade för Juventus.

Turinlaget tog ett tydligt grepp om matchen inledningsvis och tog också ledningen efter 20 minuters spel. Efter en hörna hamnade bollen framför fötterna på Alex Sandro som testade ett avslut. Framför mål höll sig backkollegan Giorgio Chiellini framme och kunde styra in bollen i nät fram till 1-0 för ”Juve”.

I första halvlek hade också Ronaldo en boll i nät, men portugisens mål dömdes bort då han befann sig i offsideposition med knapp marginal.

I andra halvlek var Juventus och Ronaldo nära att utöka flera gånger om men Parmas målvakt Luigi Sepe svarade för flera fina räddningar och höll sitt lag kvar i matchen.

Parma lyckades dock inte få in något mål framåt och Juventus vann därmed Serie A-premiären med 1-0.

Lagens startelvor:

Parma: Sepe - Iacoponi, Inglese, Hernani, Brugman, Laurini, Barillà, Bruno Alves, Gervinho, Gagliolo, Kulusevski.

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Matuidi – Costa, Higuain, Ronaldo