TV: Dimarcos drömmål räckte för Inter: "Kandidat till årets mål"

Serie A

Inter är ny serieledare.
Det kan man tacka Federico Dimarco och hans drömmål för.
- Det är ett drömmål, en kandidat till årets mål, sa TV4 Play-kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander efter italienarens mål.

4:36

Avbryt
Försök igen

Inter fortsätter att imponera i Serie A. Under söndagskvällen bärgade man sin tionde seger och det var en riktig pärla som bröt dödläget.

Efter en tillknäppt halvlek avancerade Federico Dimarco in på Frosinones planhalva. Med sin patenterade vänsterfot skickade han i väg ett avslut, precis efter att han hade passerat mittlinjen.

Avslutet överraskade Stefano Turati i Frosinone-målet och seglade in i bortamålet och 1-0 var ett faktum.

- Federico Dimarco vässar vänsterfoten och drar i väg den där släggan. Det är ett drömmål, en kandidat till årets mål, utbrast TV4 Play-kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander efter målet.

I den andra halvleken ordnade sedan Marcus Thuram fram en straff för hemmalaget. En straff som Hakan Calhanoglu förvaltade utan några tveksamheter.

Därefter kontrollerade Inter matchen, men gästerna var inte helt ofarliga och Uann Sommer fick jobba hårt för att hålla nollan och 2-0-lednngen stod sig matchen ut.

Resultatet innebär att inter kliver förbi Juventus i tabelltoppen och numera toppar Simone Inzaghis manskap Serie A, två poäng före Turin-laget.

Inter: Sommer – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Thuram, Martinez.

Frosinone: Turati – Monterisi, Okoli, Marchizza – Lirola, Mazzitelli, Barrenechea, Oyono – Soulé, Reinier – Cuni.