TV: Dzeko tvåmålsskytt – när Roma vände och vann

Serie A

Roma segrade under onsdagskvällen mot Albin Ekdals Sampdoria med 2-1.
Det ska man tacka Edin Dzeko för, som vände matchen på egen hand med dubbla mål.

Inledningsvis var hemmaspelande Roma närmast att spräcka nollan efter avslut från både Javier Pastore och Edin Dzeko mot Sampdorias Emil Audero. Sampdoria-keepern klarade däremot avsluten – till skillnad från när Romas Antonio Mirante sattes på prov några minuter efter hemmalagets första målmöjligheter.

Efter en slarvig hemåtpass från Roma-försvarare kunde Manolo Gabbiadini, påpassligt, sno åt sig bollen och lägga in öppningmålet. Elva minuter var spelade, gästerna var i ledning.

Med halvtimmen spelad trodde de flesta att Roma hade kvitterat efter ett kanonskott signerat Aleksandar Kolarov. Huvuddomare Gianpaolo Calvarese var inte en av dem. Då en hands föranledde fullträffen underkände italienaren målet. Sampdorias ledning var intakt.

I den andra akten, efter drygt 60 spelade minuter, kom däremot Romas 1-1-mål. Efter en magnifik framspelning av Lorenzo Pellegrini kunde Edin Dzeko distinkt skjuta in huvudstadslagets utjämning.

20 minuter senare var det dags igen. Tack vare en ny fin framspelning kunde samme Dzeko "bara" sätta foten till för att sätta bollen i nät. Vändingen var fullbordad, 2-1 var resultatet på tavlan.

Bosnierns andra fullträff i ordningen var också matchens slutgiltiga. Mötet mellan Roma och Albin Ekdals Sampdoria slutade därmed 2-1.

Roma: Mirante - Peres, Ibanez, Samlling, Kolarov - Veretout, Diawara - Perez, Pastore, Mkhitarian - Dzeko.

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Tonelli, Yoshida, Augello - Thorsby, Linetty, Depaoli, Ekdal, Jankto - Gabbiadini.