POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

TV: Ekdal om tränarcirkusen i Serie A: "Kan verka skumt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det snurrar rejält på tränarfronten i Serie A. Inte minst i Cagliari som går dåligt i ligan och nyss bytt ledare - igen.
- Det kan verka skumt, säger Albin Ekdal till fotbollskanalen.se. 

Landslagets mittfältare beskriver säsongen med Cagliari med orden turbulent, tuff och dålig kontinuitet.

Det är lätt att förstå honom.

Serie A-klubben har skiftat tränare från Zdenek Zeman till Gianfranco Zola för att sedan plocka tillbaka Zeman. Dessutom har Cagliari bara vunnit fyra av 28 matcher och slåss om att rädda spel i den högsta divisionen till nästa säsong.

- Det har varit turbulent. Det har varit tränarbyten och få poäng — så det har varit tufft. Det sätter sig i skallen, säger han.

- Vi har inte fått igång det som vi vill och nu gäller det bara att försöka hålla oss kvar de sista tio matcherna.

Sticker ut hakan
Efter en höst med något tunn trupp har klubben värvat spelare under januari. Men hur säsongen kommer att sluta är något som Ekdal inte riktigt vågar sia om. När det gäller sin egen framtid är han dock inte rädd för att sticka ut hakan.

- Jag vill spela kvar i de högsta serierna. Om vi åker ner vill jag förmodligen lämna men vi får se, det är ju inte bara upp till mig, säger han.

Om ni hänger kvar?
- Jag kan absolut tänka mig att stanna i Italien och fullfölja kontraktet. Det viktigaste för mig är att spela på en hög nivå.

Även om Cagliari har haft en tung säsong verkar Albin Ekdal, som har fått delar av säsongen förstörd av sjukdom och skador, tillfreds med vad han har presterat i Italien.

- Jag spelat nästan varje match och tycker att jag stundtals har gjort det ganska bra, så situationen har kanske inte påverkat min prestation och min form så mycket, säger han och intygar sedan att kroppen känns helt okej efter vadskadan även om han under landslagssamlingens inledande dagar mest tränar vid sidan av den övriga truppen.

"Måste göra toppmatch"
Någon fara inför EM-kvalet mot Moldavien i Chisinau på fredagskvällen ska det därmed inte vara, och 25-åringen, som har blivit en av förbundskapten Erik Hamréns viktigaste spelare, pratar även som om han räknar med spel på Zimbrustadion.

- Det blir viktigt att ge understöd till anfallarna och hjälpa till för att försöka få ett tidigt mål. Samtidigt gäller det att se upp för deras kontringar, så det gäller att vi har balansspelare som hjälper backlinjen och anfallarna, säger han.

- Det är sådana har matcher som många kanske tycker är enkla på pappret men åker man till ett Moldavien en kall fredagskväll så är det jävligt tufft. Alla måste göra en toppmatch. Vinner vi med 1—0 så är vi supernöjda.

Publicerad 2015-03-25 kl 20:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå