TV: Ekdal såg rött på en kvart - undvek syndabock-stämpeln efter superparad

1:14
Albin Ekdal blir utvisad mot Sassoulo
2:05
Höjdpunkter: Lika i mötet mellan Spezia och Sassuolo - Ekdal utvisad

Albin Ekdal och Emil Holm startade på bänken när Spezia tog emot Sassuolo i Serie A under lördagskvällen. Från sidlinjen fick svenskarna se på när ett 0-1-underläge vändes till en 2-1-ledningen precis före halvtidsvilan.

I början av andra halvlek kvitterade dock Sassuolo till 2-2 genom Andrea Pinamonti, vilket fick Spezia-tränaren Luca Gotti att agera. I 66:e minuten bytte han in Albin Ekdal som bara hann vara på planen i två minuter innan han blev varnad.

Ett gult kort som skulle visa sig vara kostsamt.

81 minuter stod på klockan när den svenske landslagssvensken fick bollen för långt ifrån sig på mittplan. Ekdal slängde sig efter bollen men kom sent in i duellen, varpå domaren dömde frispark - och gav 33-åringen sin andra varning. Utvisad efter en kvart, alltså.

Utvisningen höll på att bli kostsam men på övertid stod Spezia-målvakten Bartlomiej Dragowski för en jätteräddning, vilket räddade en poäng. Matchen slutade 2-2 och Spezia står nu på fyra poäng efter fyra omgångar i Serie A.

Emil Holm blev kvar på bänken hela matchen.