TV: Fabian sköt upp Napoli i serieledning – med matchens sista spark

Serie A

Napoli såg länge ut att ha förlorat chansen att ta över serieledningen i Serie A.
Då klev spanjoren Fabian Ruiz fram och fastställde slutresultatet 2-1 mot Lazio i den 94:e minuten.

5:24

Avbryt
Försök igen

Efter att både Milan och Inter tappat poäng i fredagskväll, då Milan kryssat mot Udinese och Inter kryssat mot Genoa, så hade Napoli chansen att ta över serieledningen i Serie A. Detta då man gästade Lazio på Stadio Olimpico i Rom under söndagskvällen.

Men efter att Lorenzo Insigne gett gästerna ledningen med 1-0 med en timme spelad kvitterade Pedro till 1-1 i den 88:e minuten. Napoli såg då ut att ha tappat sin chans att gå upp i serieledning - men då klev spanjoren Fabian Ruiz fram.

Med matchens i stort sett sista spark skruvade han in 2-1-målet med en bredsida utanför Napolis straffområde och gav Napoli segern som innebär serieledning.

Napoli toppar, i och med segern, Serie A med 57 poäng framför andraplacerade Milan på målskillnad. Dock har tredjeplacerade Inter, på 55 poäng, en match mindre spelad och kan ta över serieledningen i fall de vinner den matchen.

Lazio, i sin tur, ligger på sjundeplats i Serie A - precis utanför Europaplats.