TV: Fiorentina slog Roma - bäddar för stor dramatik

Fiorentina besegrade Roma med 2-0 efter ett tidigt straffmål.
Då riktade José Mourinho kritik mot VAR-domaren.
- Vi vill ha en förklaring. Vi vill ha respekt, säger Roma-tränaren enligt Football-Italia.

4:05

Se höjdpunkterna från matchen ovan.

Fiorentina och Roma gjorde upp om viktiga poäng på Artemio Franchi under måndagskvällen. Inför matchen låg Fiorentina åtta i Serie A på 56 poäng, medan Roma befann sig på en sjätteplats med sina 59 poäng.

Matchen var inte mer än två minuter gammal när Nicolas Gonzalez föll i straffområdet efter en närkamp med Rick Karsdorp och domaren pekade på straffpunkten efter VAR-granskning. Gonzalez var sedan kylig när han placerade in 1-0 till Fiorentina från elva meter.

Redan i den elfte minuten var det utökat till 2-0 när Giacomo Bonaventura avancerade in i straffområdet och hittade rätt med vänsterfoten. Lite senare hade hemmalaget en tredje boll i nät, men då dömdes målet bort för offside.

Roma kom aldrig nära att kvittera i matchen, men kunde åtminstone glädjas åt att Leonardo Spinazzola gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro. Vänsterbacken slet av hälsenana i Italiens EM-kvartsfinal mot Belgien den 2 juli i fjol och gjorde nu sina första minuter sedan dess.

Kvällens resultat skapar ett riktigt getingbo kring de sista Europa-platserna. Roma (sexa), Fiorentina (sjua) och Atalanta (åtta) ligger alla på 59 poäng med två omgångar kvar. Upp till femman Lazio skiljer det tre poäng. Femman och sexan i Serie A går till Europa League-gruppspel, medan sjuan får kvala till Europa Conference League.

Samtidigt är Roma framme i ECL-final mot Feyenoord. En titel för José Mourinhos mannar där och de får spela i Europa League till hösten. Efteråt riktade portugisen kritik mot VAR-domaren Luca Banti, som tilldelade Fiorentina en - i Mourinhos ögon - felaktig straff.

- Jag vill höra en förklaring från Mr Banti från Livorno, som inte är långt härifrån. Jag har redan sett bilderna, det är en touch men ingen foul. Domaren var nära och gav ingen straff, men i VAR-rummet gick Banti in, säger Mourinho enligt Football-Italia.