TV: Gagliolo utbytt skadad när Parma kryssade borta mot Inter

Serie A

Parma tog en stark poäng borta mot Inter – men en kostsam sådan.
Med 25 minuter kvar av matchen tvingades Riccardo Gagliolo lämna planen skadad.

Parma gästade under lördagen Inter och med från start fanns de båda svenskarna Riccardo Gagliolo och Dejan Kulusevski.

Första målet kom efter drygt 20 spelade minuter på San Siro – och det var hemmalaget som gjorde det. Efter en hörna studsade bollen ut till Antonio Candreva som klippte till direkt, skottet styrdes via en Parma-försvarare in i mål bakom Luigi Sepe.

Men kvitteringen skulle komma, ganska omgående, och vacker var den också. Yann Karamoh drog till med högern strax utanför straffområdet och bollen seglade fint in i mål bakom Inters Samir Handanovic.

Blott fyra minuter efter kvitteringen kom 2-1 till gästande Parma. Karamoh serverade en fristående Gervinho som inne i straffområdet behärskat kunde pricka in gästernas ledningsmål.

2-1 i paus till gästerna.

Andra halvlek var endast sex minuter gammal när Inter skulle kvittera. En boll snett inåt bakåt hittade rätt till Romelu Lukaku som skickade in kvitteringen. Fler mål blev det inte på San Siro den här kvällen, utan mötet slutade 2-2.

Riccardo Gagliolo tvingades lämna planen med drygt 20 minuter kvar att spela. Ytterbacken blev liggandes på planen och tog sig för höger baksida och kunde därefter inte fullfölja matchen. Den andre svensken, Dejan Kulusevski, spelade hela matchen för Parma.

Det oavgjorda resultatet gör att Parma efter nio spelade matcher placerar sig på en sjätteplats med 13 poäng. Tio poäng bakom serieledarna Juventus och nio poäng bakom dagens motståndare Inter.

Publicerad 2019-10-26 kl 20:35