TV: Hejdå scudetton? Napoli förlorade hemma

Italien

Udinese chockade Napoli och vann med 2-1 på bortaplan - ett drömresultat för Zlatans Milan.

Antonio Di Natale och Alexis Sanchez saknades båda på grund av skada när Udinese kom på besök till Neapel. Napolis stjärntrio Hamsik, Lavezzi och Cavani var intakt från start när Napoli skulle försöka ta tre poäng och hänga på Milan i scudetto-racet.

Efter tio minuter fick Cavani ett jätteläge, men uruguayanens vänsterskott smet förbi Handanovics kryss. Cavani fick ännu ett toppenläge efter en halvtimme, men Handanovic hann före och styrde bort det hårda inlägget.

Efter 40 minuter var det den offensive ytterbacken Maggio som var framme och nästan spräckte Udineses nolla.

Napoli fortsatte att pressa på i andra halvlek - men i den 55:e minuten drog schweizaren Gökhan Inler till från 30 meter. Skottet blev perfekt och otagbart för De Sanctis - 1-0 Udinese!

Strax efter 1-0 kom nästa kalldusch för hemmalaget. Pablo Armero sprang förbi Paolo Cannavaro på kanten och lyfte in bollen i straffområdet till den förre Napolispelaren German Denis. Denis tog ner bollen på bröstet och pangade in den i nät på halvvolley.

I den 73:e minuten attackerade Napoli - och Maggio nickade stenhårt i ribban. En kvart senare drog Domizzi ner inbytte Cristiano Lucarelli - rött kort och straff.

Innan Edinson Cavani kunde slå straffen var Armero framme och petade på bollen - vilket resulterade i storbråk på planen. Först efter ett par minuter kunde Cavani slå straffen - som Handanovic knep.

Domaren la till sex minuter - och när fem av dem hade gått krigade inhopparen Giuseppe Mascara in reduceringsmålet. Det räckte dock inte - Udinese vann utan sina superstjärnor Di Natale och Sanchez. Ett annat lag som glädjs åt detta är med allra största sannolikhet Zlatan Ibrahimovics Milan.

Publicerad 2011-04-17 kl 23:34