TV: Higuain klev fram i Ronaldos frånvaro - sänkte Atalanta med dubbla mål

Serie A

Juventus fick klara sig utan Cristiano Ronaldo mot Atalanta.
Då klev Gonzalo Higuain fram och visade vägen genom att göra två mål i 3-1-segern.
- Jag och Paulo är väldigt glada över våra mål, säger han enligt Football-Italia.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

När Juventus ställdes mot Atalanta i ligan gjorde man det utan Cristiano Ronaldo. Stjärnan lämnades utanför matchtruppen och inför matchen berättade tränaren Maurizio Sarri att tanken är han ska vara tillbaka i kommande Champions League-möte med Atlético Madrid.

- Vissa spelare måste lämnas utanför truppen för att vila. Vårt mål är att få honom spelklar till Champions League men jag är till 99 procent säker att han inte blir det till morgondagens match, sa Sarri enligt FootballItalia.

Med Ronaldo borta valde Sarri att inleda med Paulo Dybala och Gonzalo Higuain på topp. Men de hade inte särskilt mycket att jobba med i den första halvleken, för det var Atalanta som styrde och ställde. Bergamo-laget skapade en hel del i matchens första akt och brände dessutom en straff, men när halvtidsvisslan ljöd var det alltjämt mållöst. I den andra halvleken lyckades man dock spräcka dödläget. På ett inlägg från Musa Barrow nådde Robin Gosens högst och nickade in 1-0 från nära håll.

Då vaknade Juventus till liv och allra främst Gonzalo Higuain. I den 74:e minuten kvitterade argentinaren efter flipperspel och med ett avslut som tagit på Atalanta-spelare. Åtta minuter senare höll han sig framme på nytt och placerade in 2-1 efter en upprullning. I slutminuterna punkterade också Paulo Dybala tillställningen genom att trycka in 3-1 efter en kontring.

- Det var tre viktiga poäng i Scudetto-racet. Jag och Paulo (Dybala) är väldigt glada över våra mål, men hela laget gjorde bra ifrån sig och det var en sjuhelsikes prestation från försvararna, säger Higuain efter matchen enligt Football-Italia.

Resultatet innebär att Juventus leder Serie A på 35 poäng, fyra poäng före tvåan Inter. Atalanta är sjätteplacerat på 22 poäng.

Atalanta: Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens -Gomez, Pasalic - Barrow.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio - Khedira, Pjanic, Bentancur -Bernardeschi - Higuain, Dybala.