TV: Inter bröt jobbig svit i Neapel efter dubbla Lukaku-mål

Serie A

Inter hade inte vunnit i Neapel på 22 år.
Det ändrade man på i kväll, mycket tack vare Romelu Lukaku.

Se Martinez 3-1-mål i spelaren.

I och med att Juventus tidigare i dag hade slagit Cagliari krävdes det en seger för Inter för att hänga med i toppen av Serie A. Något som på förhand såg tufft ut, då de blåsvarta inte hade vunnit på San Paolo i ligan sedan oktober 1997.

Det började dock bra för Inter, då man efter en knapp kvarts spel tog ledningen i matchen när Romelu Lukaku prickade in 1-0 via stolpen efter en soloraid.

Tio minuter senare hade Napoli en boll i mål, men domaren dömde bort målet för ruff på en Inter-spelare i straffområdet i samma sekvens.

I stället skulle Inter utöka ledningen till 2-0. Återigen var det Romelu Lukaku som hittade fram till ett avslut, men belgaren får tacka Alex Meret i Napolis mål att bollen gick in då 22-åringen stod för en riktig tavla. Målet var Lukakus 14:e i Serie A för säsongen.

Sex minuter efter Inters 2-0 skulle Napoli reducera, där Arkadiusz Milik fick en fin passning och stötte in 1-2 från nära håll.

Drygt en kvart in i den andra halvleken återtog Inter sin tvåmålsledning, då Lautaro Martinez höll sig framme och stötte in ett inlägg från höger till 3-1, 22-åringens nionde mål i Serie A för säsongen.

Napoli låg på för en reducering och Lorenzo Insigne träffade ribban med en frispark, men Inter lyckades hålla undan och vann med 3-1.

Segern gör att Inter fortsatt delar serieledningen med Juventus, då man ligger på samma poäng. I nästa omgång möter man Atalanta hemma på San Siro.

Napoli ligger i och med förlusten kvar på åttonde plats i tabellen. Förlusten var Napolis andra raka på hemmaplan sedan Gennaro Gattuso tog över som tränare sent i fjol. I nästa omgång reser man till Rom för att möta Lazio på Olimpico.

Napoli: Meret - Hysaj, Di Lorenzo, Manolas, Mario Rui - Fabian Ruiz, Allan, Zielinski - Callejon, Milik, Insigne.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Vecino, Brozovic, Gagliardini, Biraghi - Lukaku, Martinez.