TV: Inter tog sen seger mot Torino - Barella och Brozovic i läckert samarbete

Serie A

Torino var det starkare laget i stora delar av matchen.
Men Inter gick till slut segrande ur matchen, då Marcelo Brozovic sent gjort segermålet 1-0 efter läckert förarbete av Nicolo Barella.

2:53

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter att ha tagit ledningen i Milanoderbyt förra helgen tappade Inter och förlorade till slut med 3-2. Det följde de svartblå upp med en 2-0-förlust mot Bayern München i Champions League i veckan, så när Torino gästade San Siro under lördagskvällen var det ett Inter med stort sug att hitta tillbaka till segerspåret.

Sett till hemmalagets insats i den första halvleken märktes det inte speciellt mycket, dock. Gästande Torino var det bättre laget och hade de bästa målchanserna. Främst när West Ham-lånet Nikola Vasic gjorde bort sin försvarare i den 20:e matchminuten och fick fint avslutsläge. Men trots ett tämligen bra avslut fick inte kroaten in bollen, då Samir Handanovic i Inter-målet räddade med en imponerande benparad.

0-0 stod sig in i halvtid och direkt i den andra halvleken var Torino återigen nära ett ledningsmål. Antonio Sanabria nådde högst på ett inlägg i Inters straffområde och fick till en lovande nick mot mål, men återigen avvärjde Handanovic.

Samme Sanabria var sedan involverade i en omdiskuterad situation. Paraguayanen kom in sent i en nickduell med Inters Hakan Calhanoglu och träffade turken i ansiktet med vad som först såg ut att vara en armbåge. Domaren visade Sanabria det röda kortet, men efter VAR-granskning ändrade domaren sitt beslut då det visade sig vara en hand som olyckligt, träffat Calhanoglu lätt i ansiktet. Sanabria fick vara kvar på planen och visades i stället ett gult kort.

Inter växte in i matchen ju längre den andra halvleken gick och hemmalagets första riktigt heta målchans kom efter 75 minuter. På en Inter-hörna fick mittbacken Milan Skriniar till en fin nick som var på väg in i mål, innan Vanja Milinkovic-Savic i Torino-målet kunde rädda i sista sekund. Kort därefter var även Lautaro Martinez nära att näta, men argentinarens avslut från nära håll gick precis utanför stolpen.

Men till slut skulle man få utdelning. Med två minuter kvar att spela av ordinarie tid lobbade Nicolo Barella bollen över Torinos backlinje från straffområdeskanten. Lobben nådde fram till Marcelo Brozovic, som på volley stötte in segermålet 1-0.

Inter fick alltså slutligen sin seger, men det satt långt inne. Milanolaget klättrar därmed upp på tredjeplats i en haltande Serie A-tabell, en placering före lokalrivalen Milan på fjärde plats. Torino, i sin tur, placerar sig på sjätte plats men kan trilla ner under söndagen om Juventus och Lazio vinner sina respektive matcher.

Inter: Handanovic - de Vrij, Skriniar, Dimarco - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Darmian - Martinez, Dzeko.

Torino: Milinkovic-Savic - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Lazaro, Lukic, Linetty, Vojvoda - Seck, Vlasic - Sanabria.