Fiorentina var närmast seger mot Juventus.
För Luka Jovic brände en straff i 1-1-mötet.

Jovic bränner straff mot Juventus
0:57
Milik stöter in 1-0 för Juventus

På lördagen ställdes Juventus och Fiorentina mot varandra i ett klassikermöte.

När startelvorna presenterades stod det klart att Juves stjärna Dusan Vlahavic inledde på bänken mot sitt förra lag. Istället satsade tränaren Massimiliano Allegri på nyförvärvet Arkadiusz Milik från start. Dessutom tog PSG-lånet Leandro Paredes en plats i elvan.

Juventus rivstartade och tog ledningen efter mindre än tio minuters spel och det var ingen mindre än Arkadiusz Milik som stötte in 1-0 från nära håll.

Men Fiorentina kom tillbaka. I den 29:e minuten kontrade Christian Kouame in kvitteringen för Fiorentina.

Kort före paus fick Fiorentina en gyllene chans att ta ledningen då Leandro Paredes orsakade straff. Men de violettkläddas anfallare Luka Jovic sumpade elvameterssparken.

I den andra halvleken var Fiorentina närmast segern, men matchen slutade 1-1.

Juventus ligger för tillfället på fjärde plats med nio poäng på fem matcher. Fiorentina är just nu tabelltia med sex poäng på fem matcher.

Fiorentina: Terracciano - Dodo, Milenkovic, Igor, Biraghi - Maleh, Amrabat, Barak - Kouame, Jovic, Sottil.

Juventus: Perin - Cuadrado, Danilo, Bremer, Alex Sandro - McKennie, Locatelli, Paredes - Di Maria, Milik, Kostic.

Publicerad 2022-09-03 kl 16:55