TV: Jumbon Siena spöade Inter efter Chivus hjärnsläpp

Italien

Siena låg sist i Serie A inför mötet med topplaget Inter. Det struntade hemmalaget i och besegrade seriefyran med klara 3-1. Avgörande målet kom på straff efter att Inters Chivu gjort bort sig.

Först hade Siena gjort 1-0 genom Innocent Emeghara, innan Antonio Cassano lite turligt satte ett inlägg rakt i mål bara minuten senare. Och ytterligare någon minut efter det kom Sestus pärla. En perfekt placerad högersmekning som gick ribba in bakom målvakten Handanovic.

Tidigt i den andra halvleken var det återigen dags för Siena att göra mål. Christian Chivu kom fel och fällde en Sienaspelare. Straff dömd och rött kort för Interbacken. Straffen sköt sedan Alessandro Rosina in till 3-1.

Målet var det sista för dagen och Siena lämnade därmed över jumbolplatsen till Palermo. Samtidigt som Inter halkar efter i kampen om Champions League-platserna.

Siena: Pegolo; Belmonte, Paci, Felipe; Angelo, Vergassola, Della Rocca, Rubin; Rosina, Sestu; Emeghara
Bänken: Farelli, Uvini, Valiani, Paolucci, Verre, Agra, Bolzoni, Mannini, Bogdani, Teixeira, Terlizzi, Reginaldo

Inter: Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan Jesus; Schelotto, Kuzmanovic, Zanetti, Nagatomo; Guarin; Cassano, Palacio
Bänken: Belec, Di Gennaro, Silvestre, Kovacic, Alvarez, Rocchi, Gargano, Benassi, Pereira, Jonathan

Publicerad 2013-02-03 kl 17:12