TV: Juventus mardröm - decimerat Sampdoria vände

Italien

Juventus såg ut att gå mot ännu en säker vinst i Serie A - då vaknade Sampdoria och Mauro Icardi till liv och vände på allt.

Giovinco

Inte helt oväntat var det Juventus som tog ledningen i matchen. Laget fick straff i den 24 minuten. Den förvaltade Sebastian Giovinco på bästa sätt. Målvakten Romero gick i rätt hörn, men Giovincos skott var för hårt och välplacerat.

Med en halvtimme spelad av matchen kom nästa bakslag för Sampdoria. Berardi, som blev varnad i sambad med straffsparken, drog på sig sitt andra gula kort och lämnar hans lag med tio man under den sista timmen av matchen.

Men ett decimerat Sampdoria lyckades ändå kvittera efter 53 minuter och det genom en pinsam tavla av landslagsmålvakten Gianluigi Buffon. Sampdorias Mauro Icardi sköt ett tämligen ofarligt skott som Buffon fumlade in i mål.

Samme Icardi hittade även nätmaskorna en kvart senare då han fullbordade Sampdorias vändning i Turin. Med ett välriktat skott rakt upp i nättaket var 2-1 ett faktum.

Juventus försökte och hade även flera fina chanser till ett kvitteringsmål men serieledarna misslyckades och förlusten innebär att försprånget krymper i Serie A.

Tvåan Lazio är nu bara fem poäng från de regerande mästarna.

Laguppställningar:

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Peluso - Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Giovinco

Sampdoria: Romero- Gastaldello, Palombo, Costa - Berardi, Krsticic, Obiang, Poli, Estigarribia - Eder, Icardi

Publicerad 2013-01-06 kl 17:30