TV: Juventus numret större i stormötet

Italien

Det var aldrig något snack. Juventus var numret större och avfärdade enkelt Lazio med 4-1.

Juventus tog en mycket rättvis seger hemma mot Lazio.

Hemmalaget Juventus rivstartade direkt.

Lazio fick inledningsvis knappt fått känna på  bollen och kvarten spelad var det därför högst logiskt att det var hemmalaget som inledde målskyttet.

Paul Pogba spelade mycket elegant fram Arturo Vidal som enkelt kunde styra bollen vid sidan av Marchetti och in i mål.

Vidal gjorde även 2-0 för hemmalaget, innan Miroslav Klose reducerade för Lazio bara minuterna senare.

Men det här var Juventus kväll.

3-1 för "Den gamla damen" kom genom Mirko Vucinic och på nytt var det ett väldigt tveksamt försvarsspel från bortalaget. En lång boll över backlinjen - och Vucinic var fri och kunde peta bollen förbi Marchetti.

Än värre blev det när Lazios brasse Hernanes, som stått för en riktigt fin match så långt, i den 65:e minuten satte lagkamreterna i än större knipa när han tog bollen med handen vid en inläggssituation och inkasserade sitt andra gula kort.

Och med tio man hade inte Lazio mycket att sätta emot. Med tio minuter kvar gjorde Carlos Tevez mål för tredje matchen i rad. Argentinaren vände med en vacker utsida bort Lorik Cana innan han iskallt placerade in 4-1.

I och med segern gick Juventus upp på sex poäng efter två spelade omgångar.

Publicerad 2013-08-31 kl 22:27