TV: Juventus vann Derby d’Italia – efter Dybalas vackra nummer: "Det är ett konststycke"

Serie A

Bänkad från start.
Men i den andra halvleken kom Paulo Dybala in och avgjorde Derby d’Italia för Juventus.
- Det är ett konststycke av konstnären La Joya, säger C Mores kommentator.

Inför tomma läktare i Turin tog tabelltvåan Juventus emot tabelltrean Inter under söndagskvällen. Anmärkningsvärt inför avspark var att Paulo Dybala fick inleda på bänken i hemmalaget - men han skulle revanschera sig senare i matchen.

Första halvlek slutade mållös på Allianz Stadium, men tio minuter in på den andra akten skulle kvällens första mål komma. Efter ett inlägg från vänsterkanten studsade bollen rätt för Aaron Ramsey som kunde skicka in 1-0 från nära håll.

Tio minuter senare skulle det smälla bakom Inters målvakt Samir Handanovic igen - och vackert var det också.

Dybala, som blev inbytt åtta minuter tidigare, började med att suga ner bollen med en underbar mottagning. Därefter satte argentinaren fart, väggspelade med Ramsey, innan han kyligt skickade in 2-0 för Juventus.

- Det är ett konststycke av konstnären La Joya (Juvelen). Vilket inhopp av argentinaren, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Han får medhåll av C Mores expert Matias Concha:

- Vilken teknik, vilken speluppfattning, vilken kyla. Fantastiskt, säger Concha.

Dybalas mål blev även matchens sista och Juventus vann således med 2-0. Segern gör att Juve går förbi Lazio och därmed är ny tabelletta i Serie A. Inter är numera nio poäng bakom dagens motståndare, om än med en match mindre spelad.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Matuidi - Douglas Costa, Higuain, Ronaldo

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Vecino, Brozovic, Barella, Young - Lukaku, Lautaro Martinez