TV: Kalabalik efter Granqvists hands på tilläggstid när Juve tappade

Italien

Andreas Granqvist hamnade i fokus efter att en boll tagit på hans hand i straffområdet på tilläggstid i 1-1-matchen mellan Juventus och Genoa.

Juventus kom til start med Paul Pogba på mittfältet istället för skadade Andrea Pirlo. Födelsedagsbarnet Sebastian Giovinco är småskadad och sitter på sin 25-årsdag på bänken.

De inledande 45 minuterna fick nye Genoatränaren Davide Ballardini se sitt lag spela välorganiserat försvarsspel där man höll bra koll på Juventus offensiv och mästarna hade svårt att på rktigt hota Frey i Genoas mål.

I andra halvlek tog det dock inte mer än knappt tio minuter innan Juventus fick hål på Genoas försvar. Vucinic slog en genomskärare till Lichtsteiner som kunde spela in bollen till Quagliarella som kunde sätta 1-0 till hemmalaget trots Granqvists ansträngningar att freda sitt mål.

I 68:e minuten kunde dock Genoa kvittera, och det är före detta Juveanfallaren Marco Borriello som slår till. Boriello hinner före Barzagli på Kuckas inlägg och det var utjämnat till 1-1.

På tilläggstid blev det full kalabalik bland Juventusspelare och ledare när Granqvist rensade bort bollen och i samband med det fick bollen på handen. Det rådde ingen som helst tvekan om att bollen tog på handen även om det med allra största sannolikhet var oavsiktligt. Domaren friade till Juventus spelarna stora förtret och strax därefter var matchen slut.

Efter slutsignalen var Juventustränaren Antonio Conte rasande på domarteamet och var inne på planen för att säge dem ett sanningens ord.

Publicerad 2013-01-26 kl 22:40