TV: Lazio kollapsade i toppmötet - Napoli kan bli Serie A-mästare

1:09

Avbryt
Försök igen

Se 2-1-målet i spelaren ovan.

Tabelltvåan Lazio var pressat att vinna när man gästade Inter på Giuseppe Meazza under söndagen för att håll titelhoppet vid liv. Vid förlust eller oavgjort för huvudstadsklubben skulle nämligen Napoli kunna säkra Scudetton vid seger mot Salernitana senare i eftermiddag.

Då föll Romklubben för pressen - trots att man tog ledningen.

I 26:e minuten hade dock Inter först en boll i nät, efter att Henrich Mchitarjan avslutat en snabb kontring. Men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside. Inget mål där - i stället kopplade Lazio ett grepp om matchen en stund senare.

Francesco Acerbi slarvade då med bollen på egen planhalva, vilket gästerna utnyttjade. I en efterföljande situation hamnade bollen hos Felipe Anderson som placerade in 0-1 vid stolproten.

- Han är kylig i avslutet. Väldigt kylig, konstaterade C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Inter tryckte på för en kvittering i andra halvlek, och med knappa kvarten kvar att spela kom utdelningen - och sen gick det snabbt. Lautaro Martinez gjorde först 1-1 innan Robin Gosens fullbordade vändningen i 83:e minuten.

Romelu Lukaku slog ett läckert inlägg till Gosens, som dök upp vid bortre stolpen och tryckte in bollen i mål. Tysken rammade sedan rakt in i stolpen varpå han blev liggande på planen innan han tvingades till byte.

- Gosens plågas av smärtor men innerst inne kan han dra på smilbanden. Inter har vänt! Mycket fin passning av Lukaku, sa Pinthorp.

Inter vann till slut med 3-1 efter att Martinez gjort sitt andra mål för dagen, och därmed går Nerazzurri upp på fjärde plats i Serie A-tabellen fyra poäng bakom Lazio. Resultatet innebär som sagt också att Napoli kan bli italiensk mästare i eftermiddag ifall man besegrar Salernitana.

Inter: Onana - D'Ambrosio, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovic, Mchitarjan, Dimarco - Correa, Lukaku.

Lazio: Provedel - Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.