TV: Lazio vann toppmötet mot Atalanta

Serie A

Lazio var det bättre laget borta mot Atalanta och vann med 3-1.
Tre viktiga poäng för Lazio - som därmed går förbi Atalanta i Serie A-tabellen.

Sexan Atalanta tog emot sjuan Lazio i ett viktigt möte om Champions League-platserna under söndagseftermiddagen.

Lazio fick en drömstart när Adam Marusic gav gästerna ledningen redan efter två minuter. Serben tog emot bollen strax utanför straffområdet - efter att Lazio vunnit boll högt upp i plan - och borrade in bollen i det bortre krysset bakom Atalanta-målvakten Gollini.

Efter en halvtimme var Lazio ytterst nära att utöka ledningen när Sergej Milinkovic-Savic nickade bollen via Gollini i stolpen.

Fem minuter in i andra halvlek kom dock 2-0-målet för Lazio. Målvakten Pepe Reina slog en långboll och Atalanta-försvaret gick bort sig på en nickskarv. Jouaqin Correa blev helt fri med målvakten och gjorde inga misstag när han rundade Gollini och enkelt rullade in bollen i öppet mål.

Med tjugo minuter kvar hade Ciro Immobile en boll i nät för Lazio men målet dömdes korrekt bort för offside.

Atalanta skulle väcka liv i matchen med knappa kvarten kvar när Luis Muriel snurrade upp Lazio-försvaret och sköt i stolpen. Mario Pasalic var först framme på returen och skickade bollen i nät.

Lazio skulle dock återta sin tvåmålsledning bara ett par minuter senare. Andreas Pereiera blev frispelad i djupled och satte bollen i sidled till Vedat Muriqi som enkelt kunde rulla in bollen i tomt mål.

3-1 blev även slutresultatet, vilket innebär att Lazio kliver förbi Atalanta i tabellen och går upp på en tillfällig femteplats. Atalanta ligger kvar som sexa.

AtalantaGollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Ruggeri - Miranchuk, Ilicic - Zapata

LazioReina - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto, Marusic - Correa, Immobile