TV: Mardrömsdebut för Cajuste - drog på sig straff och blev utbytt i halvtid

Serie A

Napoli vann Serie A-premiären med 3-1 mot Frosinone.
Det blev en tuff debut för Jens Cajuste - som tidigt drog på sig straff och blev utbytt i halvtid.
- Jag bytte ut honom eftersom han hade ett gult kort, säger Napoli-tränaren Rudi Garcia till Dazn.

1:56

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

Jens Cajuste har i sommar bytt Stade Reims mot Napoli. Då fick svensken kliva in från start direkt när den regerande Serie A-mästaren under lördagskvällen öppnade ligasäsongen mot nykomlingen Frosinone på bortaplan.

Dessvärre för Cajuste fick han en mardrömsstart på sin Napolikarriär. Efter bara fem minuter på matchklockan råkade han sparka han ner en Frosinonespelare i eget straffområde när han skulle rensa och orsakade straff. En straff som Abdou Harroui förvalatde till 1-0.- Det är inte vad vi vill se med svenska ögon, såklart inget Napoli-fansen vill se heller. Cajuste ska bara rensa bort bollen men träffar istället Jaime Baez, säger TV4:s kommentator Leo Jägerskiöld.

- Olycklig start för Cajuste

Ledningen blev dock kortvarig för Frosinone. 15 minuter efter Harrouis 1-0-mål hade Napoli kvitterat. Matteo Politano måttade avslut från straffområdeskanten och pricksköt in 1-1-målet intill den bortre stolpen i den 24:e minuten.

Innan halvtid hade den regerande mästaren även hunnit ta ledningen och det var fjolårets skytteligavinnare som slog till. Lagkaptenen Giovanni Di Lorenzo hittade Victor Osimhen med en passning i den 42:a minuten som drog till med ett tungt avslut som letade sig in till 2-1 via ribban.

Cajustes debut fick ett tungt avslut när svensken sedan byttes ut i paus. Mittfältaren hade även hunnit dra på sig ett gult kort i den 27:e minuten och ersattes av André-Franck Zambo-Anguissa.

Frosinone var inte nöjda med förlust i sin återkomst till Serie A och tillbringade den andra halvleken med att jaga en kvittering. Strax innan timmen spelad kom man dessutom ytterst nära. Jaime Baez Stabile avlossade en missil till avslut från distans som träffade Napolis kryssribba klockrent.

Istället avgjorde Osimhen med tolv minuter kvar av ordinarie tid. Den nigerianske landslagsanfallaren serverades en passning i djupled bakom Frosinones backlinje och en mot en med Stefano Turati var han kylig. Han placerade säkert in  slutresultatet 3-1.

Napoli vann premiären och kan resa hem till sydkusten med tre poäng.

Efter matchen tas svensken i försvar av sin tränare, Rudi Garcia:

- Han hade bara otur. Han orsakade en straff, det kan hända. När det händer efter fem minuter blir det så klart en tuff debut. Men han reagerade väl. Jag bytte ut honom eftersom han hade ett gult kort och ville inte ta någon risk. Att spela med tio man mot det här motståndet hade varit livsfarligt, säger Garcia till Dazn.

Frosinone: Turati - Oyono, Monerisi, Romagnoli, Marchizza - Gelli, Mazzitelli, Harroui - Baez Stabile, Cuni, Caso.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Oliveira - Cajuste, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Raspadori.

Publicerad 2023-08-19 kl 20:32