TV: Milan stormar mot Europaspel - Zlatan mållös när Bologna krossades

Serie A

Zlatan Ibrahimovics Milan stormar mot Europaspel.
Under lördagen mosade laget Bologna med 5-1 i en match där den svenske anfallaren fick nöja sig med en assist.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Zlatan Ibrahimovics AC Milan stormar mot Europaspel. Under lördagen plockade laget sin fjärde vinst på de fem senaste ligamatcherna när man körde över Bologna med 5-1. "Rossoneri" är nu obesegrade i de åtta senaste omgångarna. När startelvorna blev officiella stod det klart att den svenske anfallaren Ibrahimovic fick chansen från start men trots fyra mål framåt skulle svensken få nöja sig med en assist.

Det dröjde länge innan Milan hade spräckt nollan. Efter flera heta chanser kom till slut Theo Hernandez på vänsterkanten och kunde spela snett inåt bakåt. Zlatan hoppade elegant över bollen innan Alexis Saelemaekers placerade in bollen bakom Łukasz Skorupski i Bologna-målet. Bara kvarten senare kom även 2-0 då Bolognas målvakt stod för en redig groda. När 29-åringen skulle rensa en boll sköt han den istället direkt till Hakan Çalhanoğlu som kunde rulla in 2-0. Men Bologna hade inte gett upp - och det med besked.

I sista minuten av den första halvleken avlossade gästernas Takehiro Tomiyasu ett superskott som letade sig upp i krysset bakom Gianluigi Donnarumma i Milan-målet. Ett stenhårt avslut. Någon minut senare valde domaren att blåsa för halvtid.

Milan och Ismaël Bennacer skulle rivstarta den andra halvleken. I den 49:e matchminuten kunde han springa rakt in i Bolognas straffområde innan han enkelt placerade in 3-1. 22-åringens första mål i Milan-tröjan. Men hemmalaget var inte klara där.

Bara någon minut senare dunkade Ante Rebić in 4-1 efter en fin instickare från Ibrahimovic.

I den 60:e matchminuten byttes Zlatan ut. Mållös, trots fyra mål framåt, men med en assist i bagaget. Kvarten senare byttes en annan svensk in i matchen. Mattias Svanberg i Bologna-tröjan.

Milan skulle även, genom Davide Calabria, med fem minuter kvar av matchen rulla in 5-1.

Efter fyra tilläggsminuter valde domaren Davide Massa att blåsa av matchen. En stabil vinst för Milan i jakten på Europa - som i och med vinsten placerar sig på en delad Europa League-plats. En poäng bakom Napoli.

AC Milan: Donnarumma; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernandez - Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Calhanoglu - Rebic, Ibrahimovic.

Bologna: Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Denswil, Dijks - Poli, Dominguez; Orsolini, Soriano, Sansone - Santander.