1:19
Baschirotto gör 2-0 för Lecce mot Milan
1:19
Lecce gör 1-0 mot Milan efter tabbe av Kalulu

Milan stod förra veckan för en rejäl kollaps när man sent tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Roma. Det följde man i veckan upp med att förlora mot Torino i Coppa Italia efter förlängning, trots att man spelade med en spelare mer på planen från minut 70. Det var därför ett pressat Milan som reste till Via del Mare för att möta Lecce, ett Milan som behövde en seger.

Men det fick man en mardrömsstart för att lyckas med. Efter två minuter slog Milan-försvararen Pierre Kalulu en felpass rakt på Federico Di Francesco, som slog in ett inlägg i gästernas straffområde som Theo Hernandez olyckligt styrde in bakom Ciprian Tatarusanu i eget mål.

Milan var nära att kvittera efter tio minuter när Tommaso Pobega mötte upp ett inlägg i Lecces straffområde och fick till ett avslut på mål. Wladimiro Falcone i var dock vaken och räddade skottet. En retur gick ut till Olivier Giroud strax bakom straffpunkten men fransmannens avslut gick högt över.

Med kvarten spelad var Di Francesco nära ge Lecce en tvåmålsledning när han vek in från sin vänsterkant och avslossade ett högeravslut, men bollen smet precis utanför Tatarusanus vänstra stolpe till inspark.

Men tvåan skulle komma för Lecce. I efterspelet på en hörna hittade Morten Hjulmands inlägg in till Federico Baschirotto i Milans straffområde. Baschirotto vann nickduellen mot Kalulu och stångade in 2-0 till hemmalaget.

I slutet av den första halvleken var Milan återigen nära att spräcka sin målnolla. Giroud fick till en stark och välplacerad nick på ett inlägg från högerkanten, men Falcone sträckte ut alla sin 195cm och tippade bollen över ribban till en hörna.

Till slut kunde Lecce inte stå emot längre. Tio minuter in i den andra halvleken plockade Rafael Leão upp en misslyckad rensning från en Lecce-försvarare i offensivt straffområde. Portugisen svarade sedan med att lägga upp bollen för sin högerfot och sköt sedan in 2-1-reduceringen.

Milan skulle även hitta en kvittering. I den 71:a minuten nickade Giroud vidare ett inlägg till högerbacken och lagkaptenen Davide Calabria som nickade in 2-2-kvitteringen från nära håll.

Direkt därefter fick svenske Joel Voelkerling Persson, 19, göra Serie A-debut. Svensken värvades inför säsongen från Romas primavera-lag (U19) men har kämpat med skador under hösten och fick debutera först nu.

Milan fortsatte att jaga ett segermål och kastade in nästan alla offensiva pjäser som fanns att tillgå på bänken, men Lecce lyckades hålla igen. Junior Messias kom närmst när han hade ett skott i stolpen några minuter efter 2-2-kvitteringen, men brassen var dessutom offside bekräftade en sen vinkning från linjemannen.

På förhand hade nog Lecce tagit en poäng alla dagar i veckan, men i efterhand känns det nog som två tappade poäng.

Lecce: Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Blin, Hjulmand, Gonzalez - Strefezza, Colombo, Di Francesco.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Bennacer, Pobega - Saelemaekers, Diaz, Leão - Giroud.