TV: Milan vände och vann - Balotelli och Kaka målskyttar

Det började illa, men Milan samlade sig och kunde slå Catania med 3-1.

Kaka, Milan

Det var en lång skadelista som Milantränaren Massimiliano Allegri fick brottas med inför söndagens match mot Serie A-jumbon Catania.

Christian Abbiati, Philippe Mexes, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Cristian Zaccardo, Marco Amelia, Giampaolo Pazzini och Robinho är skadade – och Cristian Zapata är avstängd.

Detta gjorde att Allegri valde att spela mittältaren Andrea Poli i försvaret, och unge Gabriel i mål. I anfallet har Balotelli sällskap av Kaka och Valter Birsa.

Det var Catania som fick skönast start på resan när de efter en knapp kvarts spel gjorde 1-0 med matchens första skott på mål. Ett inlägg från vänster ställde till det för Milanförsvaret. Bonera fick inte undan bollen och Lucas Castros skott tog på Boneras rygg och studsade över Gabriel i Milans mål.

Milan tog sig samman relativt fort och fem minuter senare slog Emanuelson ett inlägg från vänster som hittade fram till Montolivo som på ett tillslag behärskat kunde bredsida bollen i mål för 1-1.

I andra halvlek såg Balotelli piggare ut än i första, och i 63:e minuten fick han chansen på frispark - och han tog den. Balotelli slog bollen under muren och kunde se hur hans fjärde mål för säsongen smet in bakom Andujar.

Strax efter målet fick Catania Tachtsidis utvisad och kunde sedan inte kapitalisera på de få chanser de fick innan Kaka kom loss på högerkanten i 82:a minuten. Brassen tittade upp och letade passningsalternativ men bestämde sig sedan för att avsluta själv och dundrade upp bollen i nättaket.

Under andra halvlek var Mario Balotelli rejält ilsken på Catanias Spolli och fick lugnas av både Kaka och Allegri. Efter matchen kom uppgifter om att BBalotelli anklagade Spolli för rasistiska tillmälen

Publicerad 2013-12-01 kl 14:29