Chievo-Roma 0-2, 39' Vucinic, 45' De Rossi

1-0 mot Siena gav Inter mästartiteln för femte året i rad.
Nu är laget 90 minuter från att skriva italiensk historia.
Seger i Champions league-finalen återstår innan den magiska trippeln är intakt.
På förhand såg det enkelt ut för Inter. En seger mot redan nedflyttningsklara Siena skulle innebära att Milanolaget höll avståndet ner till Roma och att ligatiteln, för femte säsongen i rad, skulle bli Inters.

Men kanske var guldet för nära. För när det var dags att spela 90 minuter på Artemio-stadion var Inter långt ifrån det spel som ordnade seger i den inhemska cupen och en plats i Champions league-finalen mot tyska Bayern München.

Tempot var lågt, passningar var mest i sidled och taktiskt hade Inter svårt med Sienas låga, kompakta försvarsmur.

När sedan den 38:e minuten av den sista omgången i serie A kom, så var det en olycksminut för Inter.
Först träffade Mario Balotteli ribban i Siena - samtidigt small det till i den lilla byn Chievo.
Mirko Vucinic gjorde 1-0 till Roma mot Chievo, och sex minuter senare dundrade Daniele De Rossi in 2-0.

I det läget, tack vare fördel av inbördes möten, var Roma Italiens mästarlag.
När sedan Inter fortsatte att missa chanser även i den andra halvleken verkade inte ett mål ens vara i närheten av att bli verklighet.
När Maicon, Diego Milito och Esteban Cambiasso brände chanser tog ytterbacken Javier Zanetti saken i egna händer.

Efter en offensivlöpning i den 57:e minuten vrickade han fram bollen till Milito, som med högerfoten enkelt gjorde 1-0.

Det målet räckte för att ge Inter mästartiteln för säsongen 2009/10. Roma, som vann med 2-0 mot Chievo, slutade på andraplats.
Med seger i italienska cupen och serie A är Inter nu bara 90 minuter från avsluta säsongen med en magisk trippel. Det enda som återstår är Champions league-finalen mot Bayern München den 22 maj på Santiago Bernabéu i Madrid. Chievo-Roma 0-2((0-2))
0-1 Mirko Vucinic (39), 0-2 Daniele De Rossi (45).
Publik: 28 000.

Atalanta-Palermo 1-2((0-1))
0-1 Edison Cavani (12), 1-1 Giovanni Ceravolo (48), 1-2 Edison Cavani (90 str).
Publik: 9 000.

Sampdoria-Napoli 1-0((0-0))
1-0 Giampaolo Pazzini (51).
Publik: 31 000.

Parma-Livorno 4-1((1-0))
1-0 Davide Lanzafame (45), 2-0 Davide Lanzafame (46), 3-0 Stefano Morrone (49), 3-1 Tomas Danilevicius (72), 4-1 Hernan Crespo (90).
Publik: 17 272.

Siena-Inter 0-1((0-0))
0-1 Diego Milito (57).
Publik: 15 373.

Catania-Genoa 1-0((0-0))
1-0 Maxi Lopez (65).
Utv, Genoa: Ivan Juric (63).
Publik: 18 000.