TV: Napoli hakar på i toppen - vann målkalaset mot Inter

Italien

Napoli hakar på i toppen.

I sexpoängsmatchen mot Inter var hemmalaget starkast.

Napolis Gonzalo Higuain var i tårar när man åkte ur Champions League trots att man slog Arsenal med 2-0 i onsdags kväll.

Men mot Inter verkar Higuain bestämt sig för att inte sörja mer. Redan efter nio minuter slog argentinaren till med en riktig pärla och inledde målskyttet. Målet var Higuains åttonde för säsongen.

Esteban Cambiasso kvitterade för Inter - innan Dries Mertens bara minuterna senare gav ledningen till hemmalaget åter.

Och målkalaset det bara fortsatte. Innan den första halvleken var avslutad hade både mål fyra och fem kommit - 3-1 kom genom Blerim Dzemaili - innan Yuto Nagatoma å nyo reducerade för gästerna.

Den andra halvleken blev mer avvaktande - och när Ricky Alvarez drog på sig sitt andra gula kort kunde hemmalaget hålla undan. Spiken i kistan satte José Callejon med tio minuter kvar och Napoli kunde till och med kosta på sig att missa en straff på övertid.

En seger som gör att Rafael Benitez mannar fortsatt skuggar Roma och Juventus i tabelltoppen.

Publicerad 2013-12-15 kl 22:37