TV: Napoli hedrade Maradona - och körde över Lazio

Serie A

Napoli hedrade Diego Maradona med en staty före avspark - och spelade i en specialtröja med legendarens ansikte på.
Sedan gick de azurblå ut och körde över Lazio med 4-0 för att befästa sin serieledning.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

4:21
Höjdpunkter: Napoli körde över Lazio på Stadio Diego Armando Maradona
0:50
Mertens utökar till 3-0 för Napoli

Sedan Diego Maradonas bortgång den 25 november i fjol har Napoli hedrat legendaren på flera sätt. Hemmastadion har exempelvis döpts om i Maradonas namn och klubben har spelat i tre olika specialtröjor som en hyllning till en av fotbollsvärldens största genom tiderna. Inför söndagens hemmamatch mot Lazio avtäcktes också en staty av Maradona.

Maradona har varit starkt tongivande i Napolis två Serie A-titlar (1987 och 1990). Nu kan klubben vara på väg mot sin tredje ligatitel i historien.

Lazio hade inte mycket att sätta emot när man gästade Napoli under söndagskvällen. Piotr Zelinski skickade in 1-0 redan i den sjunde minuten innan Dries Mertens fyllde på till 2-0 bara tre minuter senare.

Med knappa halvtimmen på klockan gjorde Mertens sitt andra mål för matchen när han lyfte bollen i en vacker båge över Pepe Reina i Lazio-målet. Fabian Ruiz fastställde sedan slutresultatet när han distinkt satte 4-0 i den 85:e minuten innan domaren blåste av matchen efter prick 90 minuter.

Napoli toppar nu Serie A-tabellen tre poäng före Zlatan Ibrahimovics Milan, som förlorade med 1-3 hemma mot Sassuolo tidigare under söndagen. Lazio ligger åtta.