TV: Napoli körde över Atalanta fullständigt - rekordförvärvet med första målet

Gennaro Gattusos mannar vann till slut med hela 4-1 på San Paolo-stadion.
Dessutom fick rekordförvärvet Victor Osimhen göra sitt försa mål för Napoli.

Se höjdpunkterna från Napoli-Atalanta i spelaren ovan.

Napoli och Atalanta möttes under lördagen i ett stormöte i Serie A.

Atalanta, som av många tippats som en potentiell ligavinnare, blev dock rejält överkört av Gennaro Gattusos Napoli.

Efter bara 23 minuter på matchklockan tog hemmalaget Napoli ledningen genom mexikanen Hirving Lozano. Ett inspel i Atalantas straffområde letade sig till slut fram till Lozano framför mål, som enkelt kunde peta in 1-0.

Bara fyra minuter senare ökade Lozano på Napolis ledning med sitt andra mål i matchen. Belgaren Dries Mertens mötte upp en pass vid mittplan och passade sedan vidare ut till 1-0-skytten på vänsterkanten. Lozano tog emot, vände inåt och placerade sedan kyligt in 2-0 med ett skruvat högerskott i bortre.

Käftsmällen fortsatte sedan för Atalanta. Bara två minuter efter 2-0-målet kom 3-0 genom Matteo Politano. Politano fick bollen på högerkanten, vände inåt, innan han dundrade in ett vänsterskott till 3-0.

Atalanta-spelarna såg minst sagt chockade ut, det var ett bra tag sedan de blivit så här överkörda.

Innan halvtid skulle Napoli även hinna med att göra 4-0 då rekordförvärvet från Lille, Victor Osimhen, gjorde sitt första mål för klubben. Den 21-årige nigerianen plockade ned en hög boll, avancerade framåt och avslutade slutligen från distans förbi Marco Sportiello i Atalanta-målet.

I den 69:e minuten lyckades dock Atalanta "finputsa" slutresultatet till 4-1 genom nyförvärvet Sam Lammers. Holländaren Lammers frispelades av mittbacken Cristian Romero och gjorde inga misstag en-mot-en mot Victor Ospina i Napoli-målet, utan placerade säkert in 4-1.

4-1 stog sig sedan matchen ut och Napoli tog hem segern. Förlusten innebär Atalantas första förlust under Serie A-säsongen 2020-21 - och det är dessutom deras största förlust i Serie A sedan 12 mars 2017 när man förlorade med 7-1 mot Inter.

Härnäst möter Napoli nykomlingen Benevento borta, medan Atalanta tar emot Sampdoria på hemmaplan.