TV: Ny missräkning för Juventus - Morata räddade poäng efter Vlahovics "Panenka-straff"

Serie A

Dusan Vlahovic gav Fiorentina ledningen med en "Panenka-straff".
Alvaro Morata kvitterade efter 31 sekunder på planen, men det räckte inte.
- Det var en horribel första halvlek, säger Andrea Pirlo.

2:45
Höjdpunkter: Läckra mål när Fiorentina och Juventus kryssade
0:59
Morata reducerar efter 31 sekunder på planen
1:34
Vlahovic sätter "Panenka-straff" mot Juventus

Juventus kom från en seger mot Parma, och under söndagen gästade de Fiorentina. Med bara två poäng ner till Europa League-plats hade Juventus kniven mot strupen, men det skulle inte bli någon lyckad eftermiddag för Juventus.

Det var Fiorentina som skulle få den bästa starten på matchen. Efter 29 minuter fick de straff, och då klev Dusan Vlahovic fram från elva meter. Anfallaren visade prov på kyla när han chippade in en "Panenka-straff" bakom Wojciech Szczęsny i Juventus-målet.

1-0 stod sig till paus. I paus agerade Juventus. Dejan Kulusevski och Alvaro Morata byttes in. Efter mindre än en minut av den andra halvleken hade Alvaro Morata gjort mål då han vände upp och drog in bollen i det bortre krysset.

Dejan Kulusevski serverade Cristiano Ronaldo med en perfekt passning i slutet av matchen, men portugisen missade bollen helt med pannan och 1-1 stod sig.

Det avgjorda resultatet betyder att Juventus just nu är trea, på lika många poäng som tvåan Milan, en poäng före fyran Atalanta och tre poäng före femman Napoli. Juventus har en match mer spelad än alla dessa lag.

- Det var en horribel första halvlek. Vi borde ha startat på ett annorlunda sätt eftersom det här var en fundamental match för Champions League-racet. Vi var för långsamma, säger Juventus tränare Andrea Pirlo till Sky Sport Italia efter matchen och fortsätter:

- Vår första halvlek var dålig, andra lite bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra. Vi försökte med en sak och gjorde något helt annat.

Fiorentina: Dragowski - Caceres, Milenkovic, Pezzella, Igor - Venuti, Amrabat, Pulgar, Castrovilli - Vlahovic, Ribery

Juventus: Szczesny - De Ligt, Bonucci, Chiellini - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Alex Sandro - Ramsey - Dybala, Ronaldo