TV: Ny seger för Inter - Inzaghi skriver historia

Serie A

Inter gjorde jobbet hemma mot Genoa.
Därmed är Simone Inzaghi historisk.
2-1-segern innebär att han vunnit flest matcher av sina 300 första som Serie A-tränare.

4:47

Avbryt
Försök igen

Inter är i strålande form och toppar Serie A överlägset. I kväll väntade Genoa hemma på Giuseppe Meazza och i första halvlek satte man ner foten direkt.

I den 30:e minuten stack Kristjan Asllani på djupet, fick en passning av Alexis Sanchez och dunkade upp 1-0 i nättaket. Det var hans första mål i Inter-tröjan.

- Målet tillägnas min familj, men också lagkamraterna som hjälper mig varje dag. Alla kramade mig och var glada för min skull, säger Asllani till DAZN efteråt.

Åtta minuter senare ordnade Nicolo Barella straff efter VAR-granskning. Sanchez var säkerheten själv från elva meter och 2-0 lyste på resultattavlan.

Det blev dock ingen promenadseger för de blåsvarta. I inledningen av andra halvlek pangade Johan Vasquez in 2-1 och Genoa hade därefter flera lägen att kvittera.

Gästerna lyckades inte sätta 2-2 och i stället kunde Inter-tränaren Simone Inzaghi kamma hem segern i sin 300:e match som Serie A-tränare.

Med sina 179 segrar är han tränaren med flest vinster på 300 matcher i ligans historia. Carlo Ancelotti är tvåa med 172 och Massimiliano Allegri trea med 171.

Tabelläget? Inter är 15 poäng före tvåan Juventus, som i går föll mot Napoli. Elva omgångar återstår.

Inter har spelat tolv matcher 2024 och vunnit alla.

Inter (3-5-2): Sommer; Pavard, De Vrij, Carlos Augusto; Dumfries, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Dimarco; Martínez, Sánchez

Genoa (3-5-2): Josep Martínez; De Winter, Bani, Vásquez; Sabelli, Messias, Badelj, Frendrup, Aarón Martín; Retegui, Gudmundsson.