TV: Nytt drömmål av Zlatan - men bara en poäng

Italien

Zlatan Ibrahimovics världsklassmål räckte inte. Milan fick återigen nöja sig med ett oavgjort resultat.

Vem får för sig att på halvvolley ur trängt läge lyfta bollen mot mål? Zlatan Ibrahimovic. Med ett nytt drömmål såg han till att Milan fick 1-0 borta mot Lecce. Från runt 25 meter lyfte han in bollen på halvvolley med vänsterfoten ur en nästan hopplös vinkel. Dessutom var Lecces målvakt Marco Amelia inte speciellt långt ute men ändå nådde han inte Zlatans mäktiga lobb som gav Milan 1-0 efter 49 minuter.

Efter en genomtrist första halvlek och 0-0 mellan Lecce och Milan svingade supersvensken med sitt trollspö och innan publiken på Via del Mare ens han tänka smeknamnet "Ibra kadabra" låg bollen i nät.

Hans elfte för säsongen.
Hur det såg ut?
I kamp med två försvarare tog Ibrahimovic mot en hög boll på bröstet, lät den studsa två gånger och drog till på halvvolley från närmare 30 meter - med vänsterfoten.
Bollbanan var perfekt, målvakten Antonio Rosati chanslös och Zlatan en Youtube-succé rikare.
Men få kvällar är perfekta.
Med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid tryckte Lecce-mittfältaren Ruben Oliviera in kvitteringsmålet.
Kort därefter fick "Ibra" ett nytt läge att avgöra men skottet gick rakt på målvakten. Och på stopptid fick han ytterligare en jättechans men nickade över.
Matchen slutade 1-1 och Milans avstånd till tabelltvåan Lazio krymper till fyra poäng efter Romlagets sena segermål mot Sampdoria genom inhopparen Libor Kozac.

Lecce-Milan 1-1
0-1 Zlatan Ibrahimovic (49) 1-1 Ruben Olivera (81)
Rosati; Chevantón, Tomovic, Fabiano, Mesbah; Munari, Grossmüller, Giacomazzi, Bertolacci; Jeda, Corvia

Lecce:

Milan: Amelia; Abate, Nesta, Silva, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Robinho, Pato, Ibrahimovic