TV: Nytt målkalas av Atalanta - tangerade Milans målrika inledning från 72/73

Serie A

4-2 mot Torino, 4-1 mot Lazio och 5-2 Cagliari.
Atalanta har nu gjort 13 mål på sina tre inledande matcher av Serie A – något som inte hänt sedan 1972/73.

Se Atalantas vackra 3-1-mål i spelaren ovan.

Atalanta fortsätter att ösa in i mål. Under söndagen gästade Cagliari Bergamo-klubben och det tog bara sju minuter innan Luis Muriel spräckte nollan för hemmalaget. Diego Godín kvitterade förvisso efter 24 spelade minuter – men därefter var det Atalanta för hela slanten.

Papu Gómez gjorde 2-1 fem minuter efter kvitteringen, innan Mario Pasalic gjorde 3-1 åtta minuter därpå, efter ett läckert Atalanta-anfall. Duvan Zapata hann med att göra 4-1 innan halvtidsvisslan ljöd.

Andra halvlek? Där reducerade Cagliari redan efter sju minuters spel – innan Sam Lammers punkterade mötet när han gjorde 5-2 för Atalanta tio minuter innan full tid.

Atalanta har därmed gjort 13 mål på sina tre inledande matcher den här säsongen. Senast ett lag gjorde så många mål under en säsongsinledning? Det gjorde Milan, säsongen 1972/73.